fbpx

8 trender för vigsel- och förlovningsringar 2021

Trendspaning: Populära vigsel- och förlovningsringar att inspireras av

Att välja förlovningsringar kan kännas stort och överväldigande. Klassisk och tidlös solitär, eller trendig och unik med ädelsten i färg? Låt dig inspireras av vad andra blivande brudar sneglar på just nu – vi ger dig åtta populära vigsel- och förlovningsringar för 2021.
Brud håller en ask med ringar

Den klassiska och tidlösa solitärringen

Huruvida man kan kalla solitärringen för “trendig” är definitivt diskuterbart. Den här klassiska ringen har varit ett säkert kort för blivande brudar under lång tid och den följer med oss även in i 2021.

Solitärringens utmärkande drag är att den domineras av en enda sten. Stenen kan ha allt ifrån en traditionell rund eller oval slipning, till en mer modern slipning som till exempel hjärtformad. Att välja en briljantslipad diamant känns för många som ett säkert kort, men solitärringen går också att göra mer personlig och unik med olika stenar i varierande slipning och storlek. Allt fler väljer till exempel att låta en vacker ädelsten i färg pryda solitärringen istället för den klassiska diamanten – men mer om det senare! Ja, trender kommer och går men det verkar som att den klassiska solitärringen består.

Solitärring med en färgad sten
Klassisk sollitärring i ask

Ädelstenar i toner av blått

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått, något fått – dessa är de fem ting som bruden ska bära med sig under bröllopsdagen. Passande nog, förutspår trendspanare att ädelstenar i blått kommer att bli en stor trend för vigsel- och förlovningsringar under 2021.

Den blå stenen skapar för många associationer till prinsessan Dianas vigselring

Känns det bekant? Den blå stenen skapar för många associationer till prinsessan Dianas vigselring: en tunn ring i 18 karat vitt guld, prydd med en vacker ovalslipad Ceylon-safir på 12 carat, omgiven av 14 diamanter. Ringen blev populär efter hennes förlovning med prins Charles år 1981. Den verkar nu ha fått nytt liv – troligtvis till viss del tack vare den populära fjärde säsongen av “The Crown” som hyllats och älskats av många.

Förutom den klassiska safiren ser vi i år även stenar i ljusare toner av blått. Vackra akvamariner, turmaliner, topas, tanzanit och blå opaler. De är kanske inte är för alla, men för den som önskar en personlig vigsel- eller förlovningsring som sticker ut från mängden, är dessa himmelska ädelstenar definitivt värda att ta en närmare titt på.

Ring i vitguld med safir
Underbar ring i vitguld prydd med diamanter och safir från Wahlströms guld.

En ny början för smaragden

Om blått inte råkar vara din färg, kan kanske en gnistrande grön smaragd vara något för dig? Många blivande brudar har en övertygelse om att en förlovningsring måste innehålla en briljantslipad diamant. Men det har visat sig att det kan vara minst lika vackert med en gnistrande ädelsten i färg.

Den sägs symbolisera varaktig kärlek, harmoni, visdom, hopp och en ny början

Av de färgade ädelstenarna förväntas smaragden bli en av de absolut populäraste i förlovnings- och vigselringar under 2021. Smaragden är – trots dess nuvarande trendfaktor – en tidlös och klassisk ädelsten. Den sägs symbolisera varaktig kärlek, harmoni, visdom, hopp och en ny början. En annan rolig fakta är att den egyptiska drottningen Cleopatra var känd för sin fascination för smaragder. Hon hade till och med sina egna mytomspunna smaragdgruvor!

Även om smaragden är på uppgång, kan den blivande brud som väljer en smaragd i sin ring, räkna med en personlig och sällsynt ring som sticker ut från mängden.

Förlovningsringar i rödguld, smaragd och diamanter
Enastående ring i rödguld prydd med diamanter och en vacker smaragd från Guldsmedshuset.

Två stenar för den trendmedvetna romantikern

Tvåstensringen, eller syskonringen som den också benämns, förväntas enligt trendspanare bli en av de största trenderna under de kommande månaderna. Tvåstensringen är ett perfekt val för den som vill ha en vigsel- eller förlovningsring med dubbelt så mycket lyx. Den är också ett bra val för den som helt enkelt har för svårt att välja mellan två lika vackra stenar! Varför inte kombinera en glittrande briljantslipad diamant med en vacker smaragd eller safir?

Tvåstensringen kallas också för “Toi et Moi” som betyder “du och jag” på franska

Tvåstensringen kommer i många variationer. De två stenarna kan vara lika stora, olika stora, placerade direkt bredvid varandra eller lite på diagonalen. Stenarna kan även vara placerade sida vid sida på ringens band, eller på en ring med ett öppet band där en stenarna pryder öppningens två ändar.

Tvåstensringen kallas också för “Toi et Moi” som betyder “du och jag” på franska. Sägningen menar att ringens två stenar symboliserar din och din partners två själar som sammanflätas till en. Blir det mer romantiskt än så?

Förlovningsringar med två stenar
Tvåstensringen passar perfekt för dig som vill ha dubbelt så mycket lyx.

Tre stenar ger klassiskt med en tvist

Trots en tillökning av ytterligare en sten, ger trestensringen ofta en mer klassisk och sofistikerad känsla än tvåstensringen. Smyckesexperter ser ett ökat intresse för den här klassiska ringen och misstänker att det är ännu en prinsessa som har inspirerat till trenden. Ja, ända sedan Meghan Markle visade upp sin glittrande trestensring i samband med sin förlovning med prins Harry 2018, har den synts till på allt fler ringfingrar.

De tre stenarna står historiskt för vänskap, kärlek och trohet

De tre stenarna kan vara diamanter, andra ädelstenar eller en kombination av tre olika stenar. Stenarna kan också ha olika form, slipning och storlek. Den som önskar ett klassiskt utseende väljer en större mittsten med två mindre sidostenar för att framhäva den. Sidostenarna kan vara allt ifrån runda eller ovala, till baguett- eller navetteslipade. Är du mer “klassisk med en tvist”? För en modernisering av ringen ser vi allt fler som väljer att satsa på tre runda stenar i närliggande storlekar. Resultatet? En vacker och tidlös ring med en touch av 2021.

Likt tvåstensringen, är den här ringen rik på symbolik. De tre stenarna står historiskt för vänskap, kärlek och trohet. Men de representerar också ett kärlekspars förflutna, nutid och framtid. Välj ni!

Trestensring av diamanter
Våga välja en förlovningsring med stenarna som har olika form, slipning och storlek.

Etiska och miljövänliga vigsel- och förlovningsringar

Hållbara, etiska och miljövänliga alternativ blir allt mer populära inom livsstil och mode. Självklart är förlovnings- och vigselringar är inget undantag. Några av de mest efterfrågade materialen under 2021 förväntas vara återvunnet och etiskt extraherade ädelmetaller, diamanter och ädelstenar.

Antika ringar är också fulla av karaktär, historia och sentimentalt värde

Den här trenden resulterar också i en fortsatt stor efterfrågan på vintage och antika ringar. Utöver att vara ett hållbart val, har antika ringar den där på riktigt klassiska och tidlösa designen som fortsätter att inspirera nytillverkade förlovnings- och vigselringar år efter år. Antika ringar är också fulla av karaktär, historia och sentimentalt värde, något som fortsätter att uppskattas av många hopplösa romantiker och kärlekspar.

Är du intresseras av att köpa en ring av återvunnet guld, eller varför inte designa dig egen? Då ska du vända dig till en guldsmed i Guldalliansen. Våra guldsmeder kan alltid erbjuda smycken av återvunna ädelmetaller och de har gedigen kunskap att hjälpa dig med alla slags guldsmedsarbeten. Om du går till en guldalliansmedlem kan du vara säker på att du får smycken som är vackra inifrån och ut! Du hittar din lokala guldsmed på Guldalliansen.se.

Guldsmed skapar förlovningsringar
Om du går till en guldsmed kan du välja att skapa din egna unika ring av återvunna ädelmetaller
brud med en vintage ring
Ett hållbart val är att köpa en vintage ring med karaktär.

Den rosenslipade diamanten

En specifik ring i vintagestil som förväntas lysa starkt på ringhimlen framöver är solitärringar med en rosenslipad diamant. Den här typen av ring har en kupolformad diamant med en platt botten, tänkt att likna en rosenknopp.

Skärningen härstammar från 1500-talet och precis som andra antika diamanter, skars de för hand och var avsedda att gnistra under levande ljus. Eftersom den rosenslipade diamanten är mindre fasetterad och saknar paviljongen (den spetsiga botten), tenderar dess gnista att upplevas mindre intensiv än dagens moderna diamanter. Många blivande brudar uppskattar dock den rosenslipade diamantens något mer lågmälda och klassiska känsla.

Ett perfekt alternativ för den som vill få ut så mycket synlig diamant som möjligt

En annan fördel med den rosenslipande diamanten är att den på grund av sin avsaknad av paviljong ser betydligt större ut än vad den faktiskt är i karatvikt. Det vill säga, ett perfekt alternativ för den som vill få ut så mycket synlig diamant som möjligt för pengarna.

Oval diamat ring

Klassiska, mjuka slipningar på diamanter och ädelstenar

Trenden för 2021 talar sitt tydliga språk: mjuka kanter i form av runda, ovala och kuddslipade diamanter och ädelstenar. Runda slipningar förblir den mest populära formen, men även ovala och kuddslipade stenar kommer enligt trendspanare att klara tidens test.

På andra plats efter den runda slipningen, förväntas den ovala slipningen bli särskilt populär – kanske kan även den här trenden härledas till prinsessan Dianas ovala Ceylon-safir, som nu bärs av Kate Middleton. Den ovala formen ger vigsel- eller förlovningsringar en klassisk och antik känsla och många upplever även att den ovala formen, likt en navettslipad sten, skapar en illusion av något längre och slankare fingrar!

Ja, 2021 gör plats för både något gammalt och något nytt när det kommer till vigsel- och förlovningsringar. Vilken är din favorit?

Smycken till din vigsel
Tips!

Följ oss på Instagram och Facebook för en veckodos av härlig smyckesinspo! Kan du inte få nog av inspiration inför ditt kommande bröllop, då tycker vi du ska inspireras av artikeln Örhängen och halsband – till din bröllopsoutfit

 

Relaterade artiklar

Aqua, Ambra, Aquila – Kotka International Jewellery Competition

Aqua, Ambra, Aquila – Kotka International Jewellery...

"The sea giveth, the sea taketh". Så lyder årets tema på den finska smyckestävlingen ”Aqua,...

Enstensring 23k guld av Helena Edman

När drömmen om den perfekta enstensringen slog...

Många suktar efter den perfekta enstensringen men varför? Som ring betraktat är den inte särskilt...

H&M Paco Rabanne samarbete

Smycketrender 2024

En hållbar och personlig stil med en nostalgisk tillbakablick. 2024 års största smycketrend är en...

”Pearl” - saltkar i silver, pilgrimsmusslor och kork av Karolina Hägg ställdes ut på Galleri Sebastian Schildt i utställningen Corpus Maximus 2017.

Vad händer i utställningsrummet? Besök hos Galleri...

Galleri Sebastian Schildt ställer ut smycken och smyckekonst under samma premisser som glas, keramik, textil,...

Byggarbetsplatsen blev en safirgruva.

Spårbar ädelstensbrytning med Johannes Orstadius

Vilka är fördelarna och nackdelarna med småskalig ädelstensbrytning och vilka effekter kan den få på...

Jugendbrosch gammalslipade diamanter Kaplans

Gammalslipade diamanter

Aurumforum har letat i arkiven och hittat denna artikel, skriven av Kina Andersson, om gammalslipade...

Cookies

Den här sidan använder cookies. Genom att använda sidan godkänner du användandet av cookies. Läs mer här.

Ok

Hantering av personuppgifter (GDPR)

NSG Sweden AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@aurumforum.se

NSG Sweden AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR