Final i Årets Guldkorn 2017

Betygsätt den här artikeln
(2 röster)
Finalistbidragen i Årets Guldkorn 2017 Finalistbidragen i Årets Guldkorn 2017

Äntligen är den här: Finalen i Årets Guldkorn 2017! Fem finalister har tillverkat sina bidrag utifrån temat ”förändring”. Vinnaren av 25 000 kr presenteras under Precious Gala Dinner och alla bidrag ställs ut den 8–10 september under Precious.

Vi ställde frågan: Hur kan du fånga förändring i ett smycke eller föremål? 

Det var väldigt hög kvalité på årets skisser och de kreativa tolkningarna av temat har verkligen imponerat. Vi fick in flera unika och högst personliga skisser – på helt olika typer av smycken och korpusföremål. Efter ett noggrant urval gick våra fem finalister vidare.

Finalisterna har förverkligat sina skisser och en vinnare ska utses.

SE FINALISTBIDRAGEN HÄR!

Blir det smycket som byter skepnad från halssmycke till armsmycke? Örhängena som visar våra årstiders förändring? Vasen med buntbanden som påminner oss om hur vi stryper vår planet? Det roterbara dropphänget som visar hur tårar av sorg kan förvandla livet till det bättre. Eller blir det ringen med vindturbin som symboliserar självförsörjande energikällor?

För att hitta en vinnare har vi tagit hjälp av en vi en eminent expertjury. Vinnaren av 25 000 kronor i värdecheck hos NSG, kommer för första gången någonsin att presenteras under Precious Gala Dinner den 9 september. Samtliga bidrag kommer att visas upp i en utställning under hela Precious-helgen den 8–10 september i Stockholm.

JURY Årets Guldkorn 2017

Jesper Blomquist – ordförande i Stockholms Guldsmedsmästare Förening. Silversmed & guldsmed. Tillverkar (utöver smycken) mycket corpusföremål. 

Jenny Fors Gentele – Guldsmed med yrket i blodet - Här möter traditionellt hantverk ett modernt tänkande i form av CAD-skisser, sociala medier och nytänkande.

Stig Granlund – Guldsmed med gedigen erfarenhet från branschen. Kämpar på olika sätt för att bevara guldsmedens status och är bland annat med i Designforums arbetsgrupp.

Kina Andersson – Journalist som i många år bevakat smyckesbranschen. Med otaliga mässbesök i ryggen och möten med designers från världens alla hörn har hon inspirerat oss med sin syn på smycken.

Lars-Yngve Johansson – Specialist på antikviteter och smycken. Brinner för att återvinna och återbruka smycken. Expert i SVT:s Antikrundan och är dessutom guld- och silversmed i grunden.

 

  • Text:
  • Bild:Andreas Johansson

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser