Ringen med en stjärnhimmel av diamanter - Aurumforum

Ringen med en stjärnhimmel av diamanter

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Ringen med en stjärnhimmel av diamanter

Rött guld, vitt guld och diamanter, det är en svårslagen kombination! Denna unika ring har en stjärnhimmel av diamanter och är tillverkad av kundens gamla guld och stenar. Ringen är designad och tillverkad av Christine Kassermo, guldsmed på ECK Guld.  

Vi blev nyfikna på denna fantastiska ring så vi har pratat med Christine för att få en inblick i designen och tillverkningen.

Denna vackra ring är resultatet av en omarbetning, visste kunden vad hon ville göra?

– Kunden hade gamla stenar och gammalt guld som hon ville göra om till någonting nytt, hon hade en ganska klar bild av att hon ville göra men från början hade hon inte tänkt att använda diamanterna. Jag tyckte att vi skulle använda dom och när jag nämnde förslaget att fatta in dem oregelbundet i kulan och nappade hon på idén!

– Det alltid kul att göra omarbetningar, kunden kan använda sitt gamla guld och gamla stenar. Man behåller affektionsvärdet och samtidigt får kunden ett nytt smycke att bära. 

Stjärnhimmelm-ring-5

Berätta om kombinationen av rött och vitt guld.

– Kunden ville från början bara ha vitt guld då hon bär vitt guld på ena handen och rött guld på den andra, men vi kom gemensamt fram till att göra en kombination av dem båda. Skenan är tillverkad i vitt guld och kulan är tillverkad i rött guld. Jag gillar att blanda de två materialen, det blir väldigt vackert och ger fina kontraster. 

Ringen ser maffig ut!

– Ja, det är den! Kulan är 10 millimeter bred och ringskenan är 7 millimeter bred, när den var klar vägde den 15 gram med diamanter på totalvikt av 0,24 carat. 

– Kulan är inte massiv, där den är tjockast är den 1,3 millimeter och där den är tunnast är den 1 millimeter. Kulan behövde vara tjockare upptill då det är där diamanterna sitter, det behövdes lite djup för att dem skulle kunna fattas in. 

Stjärnhimmel-ring-3

Hur gör man får att få en helt perfekt rund kula i guld?

– Jag har använt mig av en puckelanka och väldigt mycket våld! Sen gäller det att vara noga med att mäta hela tiden. Jag har utgått från plans och gjorde två halvor som jag sedan har lött ihop, skarven går runt kulan ovanifrån så den syns inte.

– Det är alltid en liten utmaning med kulor då det finns en risk att de sprängs när man löder ihop bitarna. Detta kan man undvika genom att ha ett lufthål, på den här ringen finns det ett lufthål som sitter i botten av kulan som går rakt igenom skenan. Det blev en bra lösning rent designmässigt då det inte syns.  

stjärnhimmel-ring-4

Unika smycken av erfarna guldsmeder

Varje månad väljs ett unikt smycke ut och presenteras i artikelserien Månadens Hantverk.

Månadens Hantverk är ett samarbete med Guldalliansen, ett förbund av erfarna guldsmedsbutiker från hela Sverige. På www.guldalliansen.se hittar du en erfaren guldsmed nära dig.

  • Text:
  • Bild:ECK Guld

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser