Den perfekta haloringen

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Den perfekta haloringen

Är du på jakt efter den perfekta haloringen? Vi kan ha hittat den! Tillverkad i klassiskt 18 karat vitguld, med diamanter infattade i alla möjliga vinklar blir denna ring något alldeles extra. Det är guldsmed Jenny Fors, Jewellery By Jenny, som designat och tillverkat ringen.

Månadens hantverk i september bjuder på något alldeles extra. En helt fantastisk haloring med en vacker prinsesslipad diamant i mitten som glittrar något sagolikt. Vi har pratat med Jenny som gav oss en djupdykning i denna fantastiska ring!   

Berätta, vad är signifikativt för en haloring?

– En haloring är en ring med en mittsten som har stenar runtom sig på ett eller annat vis, likt en gloria eller halo. Mittstenen kan vara i olika former; rund, fyrkantig eller droppformad spelar mindre roll. Men för att en ring ska vara en haloring ska mittstenen vara omringad av andra stenar.

Har denna design funnits länge?

– Designen har funnits en längre tid, till exempel är carmoséringen en typ av haloring, men haloringar har blivit mer populär på senare år. Det kan bero på att vi allt oftare ser denna typ av ring på kända personer, vilket medför att modellen blir mer omtalad. 

 

Vad har du använt dig av för material? 

– Ringen är gjord i 18 karat vitguld. På denna typ av ring gillar jag hur de vita ädelmetallerna smälter ihop vackert med diamanterna. Det framhäver diamanterna!

– Det är en prinsesslipad diamant i mitten. I skenan och runt mittstenen sitter det briljantslipade diamanter. Totalt väger stenarna i ringen ca 2 carat. Dessa lät vi juvelfattarmästare Magnus Svärd fatta in för att få bästa resultat.

Berätta mer om designen

– Jag har gjort en del haloringar men den här är lite annorlunda då skenan har tre sidor med infattade briljanter. Skenan upplevs därav som tredimensionell, vart man än tittar ser man nya detaljer. Jag ville även att den skulle kännas maffig men samtidigt elegant, vilket jag tycker att jag lyckades med! 

– Jag ville också göra något med kastellinfattade stenar, då får man en mer luftig och feminin känsla tycker jag, det gör även att stenarna framhävs ännu mer. 

Vad är en kastellinfattning? 

– Kastellinfattning innebär att stenarna inte är nedsänkta i metallen utan de sitter fast med klor som är frästa i metallen. Detta ger en nättare och mer arbetad känsla av ringen. Det gör även att mittstenen kommer fram mer och får den plats den förtjänar.

Var det något som var utmanande i tillverkningsprocessen? 

– Det var skenan som var lite av en utmaning då det är stenar på alla tre sidor. Det var lite klurigt, men till sist fick jag till det och det blev väldigt bra tycker jag!   

Haloring-under-tillverkning 

 

Unika smycken av erfarna guldsmeder

Varje månad väljs ett unikt smycke ut och presenteras i artikelserien Månadens Hantverk.

Månadens Hantverk är ett samarbete med Guldalliansen, ett förbund av erfarna guldsmedsbutiker från hela Sverige. På www.guldalliansen.se hittar du en erfaren guldsmed nära dig.

  • Text:
  • Bild:Jewellery By Jenny

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser