Cocktailring med bländande diamanter

Betygsätt den här artikeln
(4 röster)
Cocktailring med bländande diamanter

Här har vi en ring som får oss att tappa andan! Månadens Hantverk bjuder på diamanter, diamanter och… diamanter! Det är guldsmed Michael O´Dwyer, Michael O´Dwyer Goldsmith, som ligger bakom denna magnifika cocktailring.

Det är en, som alltid, härligt pratglad Michael O´Dwyer vi får prata med när vi ringer upp. Vi skulle kunna skriva en lång artikel med spännande anekdoter, men det får bli en annan gång. För nu vill vi alla veta mer om denna uttrycksfulla ring!

Berätta om inspirationen bakom denna ring?

– Jag hade denna fantastiska gula diamant och jag ville göra en ”statementring”. Ofta när jag vill ha inspiration till en ny design går jag tillbaka och inspireras av smycken jag skapat tidigare. Jag gillar idén om att använda en äldre design och utveckla den till något nytt. 

Hur lång tid tog det att designa ringen?

– Ja du, en livstid kanske!? Jag har svårt att svara på den frågan då jag tror att all min design kommer från erfarenhet och kunskap. Men en sak som jag känner med denna ring är att den är första steget mot en ny generation smycken som jag kommer att tillverka framöver, vilket känns spännande! 

Vilka material har du använt dig av?

– Ringen är gjord i 18k vitguld och gult guld. Det gula guldet har jag använt runt den 2 carat stora (!) light yellow-diamanten som sitter i mitten, för att framhäva färgen i stenen. Sen är det totalt 84 vita diamanter som sitter runt den gula diamanten. Den totala vikten ligger på 2,78 carat och ringen är hela 19 millimeter i diameter.

Michael Odwyer 1

Är den tänkt att användas som en cocktailring?

– Ja, det är en cocktailring men jag ville också att den skulle kunna användas i vardagen. Och då gäller det att ringen inte blir för tung eller för hög - därav designen på undersidan av ringen. Jag gjorde ett vackert mönster på undersidan och då behövde jag inte använda lika mycket material, vilket håller vikten nere samt gör att ringen ligger behagligt på fingret.

– Det är viktigt att hitta rätt balans i smycket och att smycket är vackert från alla håll och kanter; från sidan, uppifrån och från undersidan. Smycket måste ha en helhet, vilket är något jag tänker väldigt mycket på när jag designar mina smycken.

Bild-till-artikel-1

 

 

Unika smycken av erfarna guldsmeder

Varje månad väljs ett unikt smycke ut och presenteras i artikelserien Månadens Hantverk.

Månadens Hantverk är ett samarbete med Guldalliansen, ett förbund av erfarna guldsmedsbutiker från hela Sverige. På www.guldalliansen.se hittar du en erfaren guldsmed nära dig.

 

  • Text:
  • Bild:Michael O´Dwyer

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser