Stor rosa turmalin i blickfånget

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Stor rosa turmalin i blickfånget

Denna magnifika rosa turmalin har tidigare suttit i ett hänge men har nu fått nytt liv i den här unika och ståtliga ringen. Det är guldsmed Elin Hedenskog, Elin Petrova Design, som designat och tillverkat denna skönhet. 

Månadens Hantverk är en rolig artikelserie där vi får ta del av många unika och vackra smycken - och denna månad är inget undantag! Vi har pratat med guldsmed Elin Hedenskog för att få veta mer om denna fantastiska ring med fyra komponenter som tillsammans bildar ett extraordinärt smycke; en färgglad ädelsten, diamanter, rödguld och vitguld. 

Den rosa turmalinen satt tidigare i ett hänge, visste kunden att hon ville göra en ring? 

– Nej, det visste hon inte. Kunden kom in med sitt hänge och vi började prata om alla olika möjligheter som finns när man omarbetar ett smycke. Hon var en riktig idealkund då jag fick fullt förtroende med designen. Det var väldigt roligt att få fria händer och låta kreativiteten flöda. 

Hur kom ni fram till designen av smycket?

– Huvudfokus var självklart att ge turmalinen så mycket plats som möjligt. Stenen har en avlång form som jag tycker framhävs snyggt i ringen. För att rikta uppmärksamheten på färgen la jag till vita diamanter på sidan som kändes naturligt att fatta i det vita guldet, det blev en fin kontrast. Det enda kravet kunden hade var att ringen skulle innehålla både rött och vitt guld, som är en kombination jag själv gillar väldigt mycket.

Ringen ser maffig ut, var det tanken från början?

– Nja, jag ville ge ringen en illusion av att den är maffig då jag inte ville att den skulle bli för tung. Detta gjorde jag genom att tillverka två skenor som håller ihop ringen istället för en helt fylld ringskena. Totalt väger ringen 13,23 gram, vilket är mycket men inte jättemycket. 

Bild-till-artikel-3

 

Berätta mer om den rosa turmalinen! 

– Rosa turmalin är kundens (och min!) favoritsten. Innan stenen satt i hänget hade hon fått den löst i present av sin man, så den har ett stort sentimentalt värde. Den är härligt rosa men har även en lätt strimma av gult i sig som man endast ser i vissa vinklar,  turmalinen har måtten 6x17 millimeter. Ädelstenen är relativt känslig men kan absolut användas - med försiktighet - till vardags. 

– Jag brukar inte skicka bilder till kunden innan de får se det färdiga smycket men nu kunde jag inte låta bli och hon älskade den! 

Bild-till-artikel-2 

Unika smycken av erfarna guldsmeder

Varje månad väljs ett unikt smycke ut och presenteras i artikelserien Månadens Hantverk.

Månadens Hantverk är ett samarbete med Guldalliansen, ett förbund av erfarna guldsmedsbutiker från hela Sverige. På www.guldalliansen.se hittar du en erfaren guldsmed nära dig.

 

  • Text:
  • Bild:Elin Petrova Design

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser