Höstens smyckestrender

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Från vänster: Caroline Svedbom, Ebon Li, Dulong Fine Jewelry, Mattioli Från vänster: Caroline Svedbom, Ebon Li, Dulong Fine Jewelry, Mattioli

I höst låter vi smyckena ta plats och bli en central del av vårt personliga uttryck! Höstens och vinterns trender bjuder på allt från flygande tefat till punkiga kedjor och statement-örhängen.

Fabler

Djurens rike fortsätter att influera mode- och smyckebilden. Detta tema speglar den återfunna harmonin mellan människa, djur, och natur. I kombination med story telling-trenden bjuder den på kreationer tagna ur fablernas värld. Vi ser tassar, vingar, och klor, men även mänskliga händer och ögon. Hybrid-djur bjuder på en mystisk och surrealistisk atmosfär som samtidigt är lekfull.

 Smyckestrend-Fabler-höst-2017

Punkigt

Vi omfamnar de mörka, råa sidorna av livet och vänder bort blicken från den filtrerade och polerade ”verkligheten” vi ser på internet och i sociala medier. Subkulturer och urbana folkstammar symboliserar gemenskap och grupptillhörighet; trygghet i en värld full av kaos. Punken och dess konnotationer till revolt och protest känns extra passande idag. Kedjor, nitar, chokers, och olika piercing-inspirerade smycken såsom ear cuffs och ear climbers hör detta tema till.

 Smyckestrender-pukigt-höst-2017

Kosmos

Rymden tar plats som en av de största inspirationskällorna inom mode, populärkultur, och såklart även smycken. Detta tema inkluderar inte endast motiv som stjärnor och månar utan även strömlinjeformade och minimalistiska skapelser inspirerade av rymdfarkoster och industridesign. Cabochon-slipade ädelstenar förstärker den utomjordiska känslan.

 Smyckestrender kosmos höst 2017

Mixade Slipningar

Att kombinera vita diamanter i olika storlekar och slipningar i ett och samma smycke skapar en dynamisk, spännande effekt. Runda och ovala stenar samsas med baguetter. Tillsammans med vitt guld blir resultatet både fängslande och cleant, och tankarna förs till krossat glas eller frost. Större stenar som omges av mindre varianter i pavé-fattning skapar en spännande lek med proportioner.

 Smyckestrender-mixade-slipningar-höst-2017

Gör ett Statement!

I selfiens tidsålder är det vad som ryms inom mobilkamerans digitala ram som räknas. Från bröstet och uppåt klär vi oss därför i mer och mer iögonfallande plagg och accessoarer; annorlunda kragar, tröjtryck med olika budskap, korta halsband, och viktigast av allt - stora, framträdande örhängen som drar åt sig både blickar och "likes". Statement-örhänget är här för att stanna och vi ser ear climbers, XL-varianter med gnistrande stenar, tunna kedjor som hänger långt ner från örsnibben, asymmetri, och miss-matchning.

Smyckestrender-statement-höst-2017

 

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser