Herrsmycken som fångar mc-kulturens äventyrsanda

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Herrsmycken som fångar mc-kulturens äventyrsanda

I del 2 av 3 i vår artikelserie om herrsmycken möter vi varumärket Jernhest. Deras smycken har starka influenser från motorvärlden och tilltalar en bred skara män och killar (plus en och annan tjej!).

Jernhest grundades i Linköping våren 2013 av de två vännerna Daniel Brynte och Marcus Oscarsson. De hade båda slutat sina dåvarande jobb för att starta något eget rotat i sina gemensamma intressen; mc, musik, och viljan att skapa. De kände båda att de ville stanna i modebranschen men skapa något utifrån sina egna värderingar. En kort tid efter hade Jernhest vuxit fram med en kollektion av smycken med ett uttryck -och i material- som återspeglar varumärket och dess profil. Jernhests filosofi grundar sig i självständighet och deras produkter är designade med kunden i fokus. De tror på att använda sig av tåliga material för att skapa smycken som kan användas varje dag utan risk för slitage.

Kan ni beskriva en typisk Jernhest-kund? Vem bär era smycken?

– När vi först startade märket så träffade vi en stor del av våra kunder inom tatuerings- och mc-världen. Vi växte ganska snabbt även utanför dessa och idag har vi kunder som sträcker sig från den trendiga, unga grabben till en arbetande medelåldersman, och självklart även män som själva kör eller är intresserade av mc. Ska också tilläggas att vi har en och annan tjej som stolt bär upp våra smycken!

Vilka av era smycken är mest populära; ringar, armband, halsband?


– Vi säljer ganska mycket i precis den ordningen, mest ringar, sedan armband och sist halsband.

Ringar-halsband-och-armband-från-Jernhest 

Vilka är era inspirationskällor och hur påverkar de era produkter?


– Vi försöker plocka upp ny inspiration och nya känslor från alla typer av olika medier och intryck, men när vi tar fram nya produkter så ser vi till att de alltid anknyter till vår grund inom motor- och musikkulturen.

Hur ser den kreativa processen ut när ni tar fram nya produkter eller kollektioner?


– Vi samlar på oss inspiration hela tiden från allt vi ser och hör. Mycket av det blir till en idé som vi skriver ner. När det sedan är dags för att ta fram en ny kollektion så sätter vi oss ner tillsammans och går igenom varandras listor och idéer. Här gör vi en rensning tills vi har ett urval med produkter som vi jobbar vidare med. Efter det tar vi fram skisser och beskrivningar på allt vi vill göra, skickar ner detta till vår fabrik och deras 3D-studio som tar fram 3D-bilder på allt. När dessa är klara och godkända tas det fram en första gjutning som skickas hem till oss för granskning innan de sätts i produktion.

smycken-från-Jernhest

Ser ni en större efterfrågan på just herrsmycken idag än för några år sedan?

– Vi ser oss själva som ett ganska ungt varumärke men vi kan absolut se ett ökat intresse för vårt varumärke och även en ökad medvetenhet kring smycken för män. Som med så mycket annat så bidrar sociala medier till att sprida ett utseende och en look som många gärna efterföljer och mycket av trenden tror vi beror på just det. Men också att varumärken som vårt egna hjälpt till att göra smycken mer tillgängliga för killar.

Vad har ni för mål den närmsta framtiden?


– Vi jobbar hårt för att fortsätta öka intresset för smycken för killar och det gör vi främst genom våra återförsäljare. Vi hoppas kunna hitta några nya butiker i nya städer för att öka tillgängligheten av Jernhest och nå ut till fler i Sverige. Vi har också precis öppnat vår första egna butik i Linköping så vi hoppas självklart på ett fortsatt intresse för Jernhest och att folk fortsätter resa till oss för att support:a det vi gör!

Jernhests-egna-butik-i-Linköping

 

 

  • Text:
  • Bild:Jernhest

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser