Här är säsongens förlovnings- och vigselringar

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Här är säsongens förlovnings- och vigselringar

Våren närmar sig med allt som hör denna blomstrande årstid till. Med annalkande vårkänslor är det svårt att inte snegla på säsongens förlovnings- och vigselringar som erbjuder något för alla personligheter och smaker.

För minimalisten...

För de med en avskalad och sofistikerad smak finns mängder av enkla och eleganta ringar. Silhuetterna varierar mellan mycket tunna till bredare varianter. Uttrycket är rent med mycket små diamanter som förutom i vitt även kommer i svart och grått. Släta versioner helt fria från diamanter eller stenar som skapar en utpräglat minimalistisk känsla hör även de till denna kategori.

Vigselring jarlsandin redigeradRödguld 18k förlovningsring redigerad

 

vitguld förlovningsring handsweden redigerad

 

För den romantiska...

Dessa ringar har ett nostalgiskt uttryck med mjuka och runda former. De har en gammaldags charm som för tankarna till släktklenoder eller mormors smyckeskrin. Snirkliga linjer, ädel- stenar, och carmosémodeller tilltalar romantikern som gärna vänder sig till förra sekelskiftet för att finna inspiration. Blommor och bladliknande former ger uttryck åt en rosaskimrande natur med en poetisk atmosfär.

MichaelOdwyer juliet-Rings-Collection-White redigerad

Garrard vigselring vitguld 18kringar diamant vitguld rödguld förlovningsring redigerad

 

För den moderna...

Geometri och kantiga former influerade av modern konst, arkitektur och design influerar denna kategori. Dessa kreationer har ett unikt och spännande uttryck som drar blickarna till sig utan att vara ”för mycket”. För de som inte vill ha en klassisk ring men som fortfarande vill hålla sig till en diskret stil passar denna typ av ringar perfekt.

Garrard vigselring roseguld redigeradEfva Attling Vigselring vitguld

 

rödguld 18k diamantring förlovningsring redigerad 

 

För den som vill sticka ut...

Unika och annorlunda kreationer passar den som både vill sticka ut från mängden och ha en ring som känns personlig. Ädelstenar eller diamanter i olika färger reflekterar bärarens smak och personlighet. Tillsammans med behandlade ytor, alternativa metaller samt ovanliga silhuetter och former skapas ett säreget uttryck och exklusiv känsla.

Vigselring rödguld vitguld briljant Fjaril

Annika gustavsson förlovningsring redigeradvigselringar-guld-titan-fargade-diamanter-erik-tidang redigerad 

 

Mer ringinspiriation

Vill du ha ännu mer inspiration kan du läsa några av våra tidigare artiklar:

Välj rätt ringmodell – stor guide om vigsel- och förlovningsringar

Så väljer du rätt material till ringen med stort R


Använd dig av en guldsmed med rätt kompetens

Låt en guldsmed vara med i hela processen kring dina ringar. Beskriv dina tankar och känslor kring ringarna och rådslå med guldsmeden om vad som är möjligt att göra. På så vis får du helt unika ringar som är tillverkade för dig.

Om du inte vet vart du ska vända dig, så vänd dig till Guldalliansen eller Guldsmedsmästarnas Riksförbund. Där hittar du guldsmeder med rätt kompetens nära dig.

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser