Smycken och överfallslarm i ett

Betygsätt den här artikeln
(10 röster)
Smycken och överfallslarm i ett

I sann James Bond-stil är nu de ”smarta accessoarerna” här. Företaget Cuff gör smycken som kombinerar smakfull design med den senaste teknologin. Ett knapptryck och det inbyggda överfallslarmet aktiveras och meddelar dina nära och kära att du befinner dig i en nödsituation.Snygga överfallslarm – sådana finns väl inte? Jo det gör det! Snart lanserar företaget Cuff sina snygga och trendiga smycken i Sverige och affärsidén är enkel men genial: “smarta accessoarer” som folk faktiskt vill ha på sig. 

– Glöm allt du tidigare sett när det kommer till överfallslarm. Cuff är mer “chic än geek”, berättar Cuffs grundare Deepa Sood i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Vi tycker inte att man ska behöva välja mellan funktion och stil när det kommer till den här typen av accessoarer. (Fritt översätt)

Första kollektionen går i guld, silver och svart


Den första kollektionen från Cuff utgörs av halsband, armband och nyckelringar i en rad olika stilar och utföranden – smycken som skulle platsa i vilket exklusivt modemagasin som helst. Kollektionen går framför allt i guld, silver och svart och det finns rustika läderarmband, trendiga halsband och mer eleganta smycken med pärldetaljer. 

Armband från Cuff. 

Bra att ha till hands i mindre trevliga situationer 


Cuffs accessoarer är inte bara tjusiga, de är också enkla och användarvänliga. Med ett enkelt knapptryck kan bäraren påkalla uppmärksamhet från de nära och kära som hen har valt ska ingå i ”Cuff-nätverket”. Om en hotfull eller obehaglig situation skulle uppstå får de andra i nätverket veta det och bärarens exakta geografiska plats. Ett smycke från Cuff är bra under utekvällen, joggingturen eller skogspromenaden – obehagliga situationer händer oftast när man minst anar det och då gäller det att kunna agera snabbt. Vid fara skickas bärarens exakta plats till utvalda smarttelefoner.

Patenterad teknologi 


Hur fungerar då Cuff? Jo, när bäraren aktiverar larmet, det vill säga trycker på knappen, sänds en signal via en mobilapp till de mottagare som bäraren har bjudit in till sitt nätverk. Men smyckena är inte bara överfallslarm för nödsituationer utan fungerar också som personsökare, om man vill meddela någon att man vill få tag på honom eller henne. Teknologin som ligger bakom är ett patenterat trådlöst system som går under namnet CuffLink och syftar på det lilla chip som finns i Cuffs smycken. Det kan plockas ut och placeras i andra Cuff-smycken. CuffLink synkas via en mobilapp i smartphones och kan på så sätt sända och ta emot meddelanden. CuffLink behöver inte laddas och livslängden är ungefär ett år. Smarta smycken spås en lysande framtid


Med stor sannolikhet kommer vi att se fler smycken och accessoarer av detta slag framöver. Cuff kommer även att sammarbeta med andra smyckestillverkare och formgivare.

 

 • Text:
 • Bild:Cuff

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
 • Gäst - Christine

  Det här är verkligen en jättebra grej! Så smart! Detta borde jag ge till min dotter!

  0 Gilla

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
 • Skriv ut
 • Tipsa via e-post
 • Öka textstorleken
 • Permalänk
 • Läsarreaktioner
 • 1 kommentar

Annonser