Intryck från Inhorgenta: Smyckestrender 2014

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Intryck från Inhorgenta: Smyckestrender 2014

Det är alltid intressant att se vilka trender som visas upp på de europeiska mässorna. De flesta internationella trenderna kommer senare till Sverige och så även många av de trender vi såg på Inhorgenta. 

Här följer några av de hetaste smyckestrenderna för 2014: 

Guld, guld, guld!

En kommande trend, som vi redan börjat se allt mer av, är de ädla metallerna. Ädla smycken har sedan urminnes tider varit exklusivt men nu ser vi det även komma i allt fler trend- och varumärken. Istället för pläteringar så tror experter att det kommer bli helt ädla smycken som tar över catwalksen. 

Det gula guldet är det som är på mest uppsving just nu. Vi ser det bland annat i stora kedjor, lillfingerringar och ringar i öronen.

Guldsmycken Aurumforum

Utbytbarbara myntamuletter 

Både i Asien och i Europa har det under de senaste två-tre åren varit populärt med halsband och armband med utbytbara mynt. Flera märken fanns representerade på Inhorgenta: Quoins och Nikki Lissoni är ett par av dessa. Mi Moneda är ett annat av märkena som har börjat synas i Sverige.

Anita Hassler på Quoins berättar att mynten verkligen är på ingång i Sverige.

– Vi har börjat etablera vår verksamhet i Sverige nu, vilket är på tiden eftersom vi vuxit stora runt om i Europa sedan en tid tillbaka. Men nu är den svenska marknaden mogen, säger hon.  

Anita förklarar att tanken med de utbytbara mynten är att man kan matcha sitt smycke efter klädsel, tillställning och humör.

 

En väldigt  liten del av Quoins  alla mynt. Mynten finns i alla möjliga färger och material. 

Rosétrenden håller i sig

Vi har sagt det innan och vi säger det igen – rosétrenden kommer att hålla i sig ett bra tag framöver. På Inhorgenta gömmer det sig rosa smycken i varje hörn. 

Vi gillar färgen och i sommar kommer det att vara så snyggt. varför inte köra roséfärgen i dina nya mynt-smycken?

Årets färg: Radiant Orchid

Färginstitutet Pantone utser varje år "årets färg" för mode och livsstil. I år är det färgen Radiant Orchid som är årets mest trendiga färg. Vi har därför sett den cerise-lila färgen redan en helt del i modevärlden och framöver kommer vi att få se den ännu mer! Matcha sommarkläderna med den lila färgen i exempelvis ringar med stora lila stenar. 

Montana-Tropicana-450px

Ring från Michael O'dwyer. Mittenstenen är en lila turmalin.

Andra färger från årets färgpalett är Placid Blue, Celosia Orange och Cayenne. 

Blommiga smycken

I vår och sommar är det tydligt att naturen inspirerar. Vi ser jättemycket smycken med blommor och även insekter. 

Vi kommer att gå djupare in i detta temat senare i veckan med ett inspirerande bildspel, så håll er uppdaterade här på Aurumforum.

Animaliska motiv

2013 var året då ormsmycken var som störst. Det kinesiska ormåret påverkade smyckekollektionerna och vi såg ormar överallt. 2014 är det hästens år och gissa vilket djur som blir extra trendigt i år? 

Vi kommer att se olika tolkningar av hästar framöver: hästhuvuden, redskap, hästskor och hästhår kan alla vara inspiration till smyckesdesigners. 

Hästsmycken Aurumforum

2015 är fårets år, så du som gillar att ligga några steg före kanske redan nu ska fundera på hur du kan inspireras av de ulliga djuren. 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser