Trendspaning på Formex

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Trendspaning på Formex

Formex är en av nordens största mässor för inredningsdesign. Aurumforum besökte mässan för att spana på kommande smyckeskollektioner. 

Fler och fler inredningsbutiker väljer att ta in och sälja smycken i butikerna. Vi besökte därför mässan under onsdagen för att kolla utbudet i kommande smyckeskollektioner. Formex pågår fram till och med nu på söndag den 19 januari. 

Roséguldet håller i sig - även i hemmet

En del trender är tillfälliga medan andra varar desto längre. Roséguldet är ett exempel på en trend som vi inte lär se slutet av på ett bra tag. Om det ens någonsin går ur tiden.

Färgen är nu modern även i hemmet och på Formex var kopparmaterial och roséfärger ständigt återkommande i alla möjliga inredningsdetaljer.

Guld-, silver- och roséfärgade halsband från SNÖ of Sweden.

Svart, naturinspirerat och pärlor

I kommande trender och kollektioner ser vi mycket svarta smycken och material. 

Det är även mycket naturinspirerat som dyker upp till vår och sommar. Blommor och insekter är en tydlig inspirationskälla.

Naturinspirerade smycken från Annika Gustavsson.

Sen har vi pärlor. Pärlor kommer att bli en stor trend framöver och ska inte ligga gömda i hemma byrålådan. De kan användas traditionellt men det är helt okej att lägga lager på lager och att använda korta som långa halsband. 

Återvunna material

En inriktning vi ser allt mer i smycken är naturvänliga och återvunna material. Det talas bland annat allt mer om att återanvända och återvinna guld, vilket de flesta guldsmeder i Sverige jobbar med. 

På Formex pratade vi med Maria Meissner Berg som driver företaget Havsglas. Hon säljer smycken som hon har tillverkat från glas upplockade längs stränder i Skåne. Tillsammans med silver eller rostfritt stål blir glasbitarna till vackra historiesmycken.

–Jag tycker det är så spännande att detta är något som vi människor förbrukat och slängt men som naturen sedan har gjort något så fint med, säger hon och fortsätter:

–Och vem vet vilken historia de bär med sig?

Silver- och stålsmycken tillverkade med återvunnet havsglas.

Amuletter - en ny trend? 

Att kunna förnya sitt smycke är något som verkar ta mer plats framöver. Vi har skrivit om Bluetooth-smycken där färgen på smycket kan bytas ut. Både utbytbara amuletter och myntinspirerade halsband, armband och ringar ser vi nu allt mer - med olika budskap och färger. 

amuletter_formex_aurumforum.jpgRingar och halsband från Sandra Leierth Design.

  • Text:
  • Bild:Andreas Johansson

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser