fbpx

7 måsten i din smyckesamling

En hållbar smyckesamling

Det är ovärderligt att ha en smyckesamling som fungerar vid livets olika tillfällen. Vi ger dig tips på olika smycken som vi tycker att den bör innehålla. Låt det få ta tid att bygga upp din samling och välj smycken med omsorg. Fråga om råd hos din lokala guldsmed, tänk hållbart och tidlöst. Och sist men inte minst - se din smyckesamling som en investering för livet.
Smyckesamling

Den klassiska halskedjan

Bygger du din samling helt ifrån grunden är en klassisk halskedja en bra första investering. En halskedja är ett smycke som du kommer kunna bära varje dag, därför är det viktigt att du lägger extra mycket omtanke på valet av design och modell. Det går att kombinera kedjor och berlocker i all oändlighet, men grunden är att välja en kedja som både fungerar i sin enkelhet och som gör sig vacker med berlocker.

Den ger ett mjukt intryck och blänker vackert när länken rör sig

Pansarkedjan är en av de vanligaste kedjorna. Pansarkedjan består av sammansatta länkar i en platt design. En annan klassiker är ankarkedjan där små ringar hakar i varandra och bildar en kedja. Den ger ett mjukt intryck och blänker vackert när länken rör sig. Dessa två kedjor är perfekta alternativ för dig som söker en kedja som är vacker i sig självt då de går att få i tjockare modeller. Men det går även att hitta den i tunnare varianter och passar då utmärkt tillsammans med en berlock.

Kille med en pansarkedja halsband
En klassisk pansarkedja är en bra investering.
Ankarkedja i guld från Georg Jensen
Halsbandet Offspring från Georg Jensen består av en ankarkedja och vacker berlock i 18 K guld.

Veneziakedjan är en annan klassiker som består av fyrkantiga länkar som sitter tätt intill varandra och kedjan brukar kombineras med en berlock. Välj en berlock som är enkel men har en personlig koppling, kanske en graverad guldplatta eller en ädelsten i din favoritfärg.

Veneziakedja i guld
En vacker veneziakedja från IVI. Ni hittar den på farfetch.com

Statement-halsbandet

Statement-halsbandet är ett smycke som med sin färg eller form drar till sig uppmärksamhet och som verkligen ger det lilla extra. Det kan alltså vara just det som fattas för att fullända en look. Statement-halsbandet passar inte bara vid de festligare tillfällena utan är också perfekt för de dagar du vill piffa upp din vardagsklädsel.

Det är otroligt smakfullt att kombinera ett maffigt halsband med en enkel vit skjorta

Det är otroligt smakfullt att kombinera ett maffigt halsband med en enkel vit skjorta eller en stickad tröja. Men att klä upp en redan uppklädd outfit är inte heller fel. Om du investerar i ett halsband som du verkligen trivs i kan du med fördel bära det både som ett lyxigt vardagssmycke och till fest. När du bygger din smyckesamling bör därför statement-halsbandet ha en given plats!

halsband med swarovskikristaller
En subtil färgexplosion hittar vi i det handgjorda Corinna Necklace från Caroline Svedbom.
Guldhalsband med stenar
Around the globe från Sophie by Sophie är med sina nio olika stenar ett färgsprakande statementhalsband som passar både till vardags och till fest.
Annons

Örhängen – Klassiska studs eller enkla hoops

Vissa smycken går att bära varje dag. Ett stilfullt exempel på det är klassiska studs eller enkla hoops. De perfekta örhängena att ha i din smyckesamling.

Ett par enkla men lyxiga diamantstuds kan aldrig bli fel. Kanske är det faktiskt det mest klassiska smycket som finns? Vi har sett både kungligheter och Hollywoodcelebriteter bära denna typen av örhängen i århundraden och de kommer förmodligen aldrig gå ur tiden. Ett par diamantstuds har en enkel klofattning med en slipad diamant i valfri form. De är otroligt stilfulla och gör sig kanske som allra bäst till en snygg klänning eller kostym.

Ett par hoops gör sig lika bra till en avskalad sommarlook

Ett alternativ till studsen är ett par klassiska hoops, de passar alla åldrar, ansiktsformer och stilar. Dessutom kan du hitta klassiska hoops med en twist. Alltså någonting som drar till sig uppmärksamheten lite extra. Om du uppskattar små detaljer som gör stor skillnad bör du kika på hoops där formen har utmanats något eller där en liten berlock pryder ringen. Ett par hoops gör sig lika bra till en avskalad sommarlook som till den vardagliga kontorsklädseln. Det viktigaste när du investerar i ett par är att prioritera kvaliteten då de ska hålla länge.

Kronprincessan victoria i ett par diamantstuds
Kronprincessan Victoria bär ett par vackra diamantstuds. Michael715 / Shutterstock.com
Hoops örhängen från noota jewelry
Med inspiration från havsklippors yta är Big Hoop Silver från Nootka Jewelry ett utmärkt val om du letar efter klassiska hoops med en twist.

Smycka hela örat

Ear cuffs är ett perfekt alternativ för dig som vill smycka örat lite extra. Ear cuffs har en C-form som omfamnar örats kant, de sitter alltså på plats utan att fästas genom örat. Ear cuffs ger utrymme för lekfullhet och en unik look då du kan placera dem var du vill längs örats kant. Det kan vara otroligt stilfullt att kombinera olika ear cuffs med varandra men även tillsammans med dina vanliga hoops och blir därför ett utmärkt komplement i din smyckesamling. Både för dig som har hål i öronen – och för dig som inte har det.

Ear cuff örhänge
Smycka örat lite extra med ear cuffs. Passar perfekt om du inte vill ta riktiga hål.

En klassisk ring – ett måste i din smyckesamling

Ringen är en tidlös accessoar du kan bära varje dag. I sin enkelhet utgör ringen en detalj som gör mer än vad man kan tro för hela looken. En klassisk ring kan vara en slät guld- eller silverring som sömlöst smälter in i din outfit. Det kan också vara en ring med en extra detalj i form av en ädelsten eller en alliansring med diamanter i en rad runt fingret.

Det är alltid kul att bära något personligt och att beställa en personligt designad ring hos en guldsmed gör att du kommer hålla ringen lite extra kär. Låt ringen bli betydelsefull genom specifika önskemål om material, slipning, form och design. Genom att köpa en ring hos en guldsmed får du även insyn i vart materialet kommer ifrån och hur den har tillverkats.

Guldring med en rosa safir
Delikat ring från Carré i 18 karat guld med en rosa safir. Ringen är en del av kollektionen Forever After.
kille med silverringar
Enkla silverringar kompletterar din outfit.

Statement-ring

Precis som statement-halsbandet är statement-ringen en viktig komponent i din samling. Statement-smycken kan innefatta allt ifrån smycken i regnbågens alla färger till maffiga former med subtila färger. Grunden är att smycket ska ge det lilla extra och gärna vara något uppseendeväckande.

En ring som pryds av ädelstenar är den perfekta accessoaren till de festligaste ögonblicken

Diamanter höjer alltid lyxfaktorn i ett smycke. Om du är en person som uppskattar just lyx bör du därför gå för en statement-ring som innefattar just diamanter eller andra ädelstenar. En ring som pryds av ädelstenar är den perfekta accessoaren till de festligaste ögonblicken och matchas gärna till en glammig outfit. Dessutom är kombinationen av ädelstenar i olika färger otroligt trendig i år. Bygger du din smyckesamling med en sådan ring har du helt enkelt en go-to när festligheter står runt hörnet!

Statement ring från anders fors
Ringen Candy är formgiven av guldsmed Anders Fors. Varje exemplar är helt unikt eftersom du själv får välja både storlek och form på stenarna.

Klassiskt armband

Kan vi någonsin få nog av diamanter? Den mytomspunna ädelstenen har fascinerat oss i urminnes tider och uppmärksamheten stenen får är inte mer än berättigad. Diamanter är otroligt vackra, romantiska och mystiska.

När du ska bygga upp din smyckesamling har armbandet sin givna plats. Ett armband som aldrig går ur tiden är tennisarmbandet och visst är det som skapt för riktiga diamant-lovers. Smycket fungerar både till vardags och till fest och ger den optimala eleganta och lyxiga känslan. Med sin rad av diamanter fångar tennisarmbandet ljuset från olika håll och glittrar subtilt runt handleden.

En klassisk, styv armring i guld är också helt rätt när du letar efter det perfekta armbandet. Smycket fungerar till allt och är tidlös i sin stil. Det är även vackert att kombinera med andra sorters armband, kanske till och med tillsammans med ett tennisarmband i guld.

Armring i guld
Den perfekta armringen hittar du i detta armband i 18K guld från Emma Israelsson.

Lägg ner lite energi på din smyckesamling, det kommer att skänka dig glädje lång tid framöver. Fråga din guldsmed om råd och låt samlingen ta sin tid. Att långsamt bygga upp en samling av klassiska och hållbara smycken i äkta ädelmetaller kommer till slut att ge dig den perfekta samlingen smycken för livets alla tillfällen.

 

Vigselringar med gravyr av fingeravtryck
Tips!

Följ oss på Instagram och Facebook för en veckodos av härlig smyckesinspo! Vill du göra dina smycken extra personliga, varför inte gravera dem?!  Läs mer i vår artikel ”Vi ger dig tips på hur du kan tänka när du väljer gravyr”.

Relaterade artiklar

Skrammelarmband av suzanne farnert

Suzanne Färnert – creolernas drottning

Suzanne Färnert i Uppsala är en av våra främsta guldsmeder och smyckekonstnärer. Hon är också...

Layers of pink brosch av Yasar Aydin

Faller du för fallosen?

Fallosen som symbol avbildas ofta som en erigerad penis och återfinns i kulturer över hela...

Detdukadebordet Inhorgenta award2024

Inhorgenta Award 2024

Inhorgenta i München är ett inspirerande mässa med smycken och klockor, ädelstenar, verktyg, maskiner, föredrag...

Richard Burton and Liz Taylor in Portofino

Varför (vissa) män tycker det är svårt...

Smycket kan vara den gåva som är absolut mest laddad med symbolik och känslor, och...

Enstensring 23k guld av Helena Edman

När drömmen om den perfekta enstensringen slog...

Många suktar efter den perfekta enstensringen men varför? Som ring betraktat är den inte särskilt...

H&M Paco Rabanne samarbete

Smycketrender 2024

En hållbar och personlig stil med en nostalgisk tillbakablick. 2024 års största smycketrend är en...

Cookies

Den här sidan använder cookies. Genom att använda sidan godkänner du användandet av cookies. Läs mer här.

Ok

Hantering av personuppgifter (GDPR)

NSG Sweden AB, samlar in och bearbetar dina personuppgifter för att anpassa din upplevelse av vår webbplats samt för att förbättra våra produkter och tjänster.

När som helst har du rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress info@aurumforum.se

NSG Sweden AB förbinder sig att respektera och skydda dina personuppgifter och din personliga integritet i enlighet med gällande lagstiftning, branschregler och andra relevanta normer. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredje part utan ditt godkännande.

JAG FÖRSTÅR