Prinsessbröllopet: Madeleines ringar

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Prinsessbröllopet: Madeleines ringar Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court

I lördags, den 8 juni 2013, gifte prinsessan Madeleine sig med sin Christopher O’Neill. Aurumforum har tittat närmre på prinsessans smycken.          

I en strålande vacker och unikdesignad Valentino Garavani-klänning klev prinsessan Madeleine in i Storkyrkan i Stockholm i lördags. Det var en fantastisk dag för ett bröllop och huvudstaden fick visa sig från sin bästa sida i solens varma strålar. Svenska folket kunde via TV:n följa ett sagolikt prinsessbröllop för andra gången på tre år. Pampigt, stort och vackert hör till kungliga bröllop och detta var inget undantag.

Aurumforum följde vigseln och spanade extra noga in alla fantastiska kungliga smycken. Vi hade en förhoppning om att få en bra skymt av prinsessans vigselring men när det handlar om kungafamiljens ringar är det dessvärre oftast lite privat och hemlighetsfullt. Hovet har därmed inte gått ut med någon information om ringarna.

Vigselringen

Vad vi ändå vet om prinsessan Madeleines vigselring är att den är mindre än förlovningsringen, vilket är i enlighet med amerikanska traditioner. Förlovningsringen som beräknas vara värd ca. en miljon kronor är extraordinär och inför bröllopet var det svårt att föreställa sig att vigselringen skulle bli lika framträdande. 

Vigselringen är en helalliansring, eller evighetsring som de ofta kallas, som går perfekt ihop med förlovningsringen. En helalliansring är en tunn ring med små stenar runt hela ringen som symboliserar evig kärlek.

Förlovningsringen

Prinsessans förlovningsring är i platina eller vitguld och har en stor, vacker och fyrkantig smaragdslipad diamant på uppskattningsvis 4 karat. Stenen är infattad med fyra klor som gör den än mer iögonfallande. På båda sidorna om stenen glittrar små pavéfattade briljanter. 

Prinsessan_Madeleine_forlovningsring.jpgPrinsessan Madeleines förlovningsring. Foto: Ewa-Marie Rundquist, The Royal Court.

Den något enklare vigselringen går perfekt ihop med den maffigare förlovningsringen. 

Prinsessans övriga bröllopssmycken

Diademet som prinsessan bar på bröllopet är drottning Silvias stråldiadem, som är kungahusets privata diadem. Prinsessan Madeleine har burit diademet tidigare, både som diadem och flertalet gånger som halsband. Dagen till ära var det prytt med kvistar av apelsinblommor. 

Prinsessans vackra örhängen är Vasaörhängena. Vasaörhängena är ett par briljantörhängen och är formade som två droppformade kransar med hängen i form av ett klot på vardera hänge. Örhängena har en lång och anrik historia som troligen härstammar från 1700-talet och Gustav IV Adolfs fru Fredrika av Baden. 

Prinsessan_Madeleine_efter_bröllopet_450.jpgMadeleine i drottningens stråldiadem och Vasaörhängena.

 • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
 • Det Finns en vacker mystik i ringen som gör hela prinsess bröllopet ännu mer exklusivt. Men visst vill man endå veta, eller ska vi bara få fantisera om det vi inte själv kan få? Drömma kan man :)

  0 Gilla
 • Gäst - Yngve

  Så vacker!

  0 Gilla
 • Gäst - Helene

  Tänk om man skulle haft något som vasaörhängena i sin ägo med så mkt historia!! För att inte tala om värde! Då skulle man va lycklig :)

  0 Gilla
 • Gäst - Gunnar Ågren

  Någon som har koll på vad Chris hade på sig för smycken ?

  /Gunnar

  0 Gilla
 • Gäst - Andy

  Vad jag såg hade Chris en vanlig slät guld ring. Sen hade han väl en del smycken från kungahuset men de kan jag inte så mycket om!

  0 Gilla

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
 • Skriv ut
 • Tipsa via e-post
 • Öka textstorleken
 • Permalänk
 • Läsarreaktioner
 • 5 kommentarer

Annonser