Vilken visning! Designforum på Fashion Week

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Vilken visning! Designforum på Fashion Week

Efter stort hemlighetsmakeri visades Designforums smycken äntligen upp på Grand Hotel under Fashion Week Stockholm. De nio deltagarna i 2018-års upplaga av Designforum har haft ett år på sig att färdigställa sina smyckekreationer i form av olika tolkningar av temat Altruism – och vilka smycken!

En svensk och internationell publik kunde botanisera bland allt från en ryggsäck i silver till ett maffigt collier-halsband med massvis av små myror. Många av deltagarna uttryckte både glädje och lättnad över att äntligen få visa upp sina kreationer, och de var också nyfikna på varandras smycken. En deltagare, Fredrik Lundberg, beskrev de andras smycken som ”sjukt häftiga”, en beskrivning som vi utan tvekan kan hålla med om.

Elin Petrova Design 

Elin Hedenskog valde att tolka Altruism genom blodgivning vilket uttrycks i form av fyra smycken i 23-karats guld och med detaljer i 18-karats vitt guld, granater, och diamanter.

 Kajsa Åman

 

Kajsa Åman har försökt att visualisera altruisten själv. Hennes silverkreation är en blandning av en klädedräkt och ett smycke med sjok av kedjor och en krona.

 

Hilda Lancing

 

Hilda Lancing tolkade temat genom myrors altruistiska samarbete. Alla behövs, alla gör nytta och ingen lämnas åt ödet. 

 

 Lamia Saab Amundsen Anette Heymann

 

Anette Heymann och Lamia Saab Amundsen gjorde en utveckling av sin redan existerande kollektion ”Bubbles and Balloons”. Deras bidrag till Designforum inkluderar allt från skosmycken till ringar och ett stort hängsmycke.

 

Camille Igestedt Zete Lundin

 

Camille Igestedt och Zete Lundin har gjort ett halssmycke och en krona där tanken är att man ska ge bort delar av smyckena till någon eller några andra. Smyckena är skapade i silver, guld, olika stenar, pärlor, och även emalj.

 

Kristina Johansson Lisa Henrich

 

Kristina Johanssons och Lisa Henrichs bidrag till Designforum är ett collier-halsband i 18-karats rödguld med drygt 500 ädelstenar som är infattade i färgskiftning. Det representerar föräldraskap i form av ”livets träd”.

 

 Fredrik Lundberg

 

Fredrik Lundberg har tolkat Designforums tema i form av en brudslöja för en man som består av silver och pärlor.

 

Johanna E Fagerstedt

 

Johanna E Fagerstedt sätter örat i fokus genom ett huvudsmycke i form av en kvist i vitt guld och safirer.

 

 Saga Melina Gevargez

 

Saga Gevargez har skapat två smycken; en ryggsäck i silver med läderremmar och ett choker-halsband. På halsbandet sitter det en pip, och ur pipen rinner kedjor och stavar ut.

 Arrangörer och sponsorer 

Designforum arrangeras av Guldsmedsmästarnas Riksförbund i samarbete med Smycken och Klockors branschorganisation och Guldsmedsbranschens leverantörsförening. Visningen  arrangerades av Sara Winter, Swedish Fashion Council. Sponsorer: Norsk Svensk Guld, Kar Ana Ädelmetall, Aktiv Guld, Guldbolaget, Bröllopsmagasinet och Diamanter Edwardson. 

 

 • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
 • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
 • Skriv ut
 • Tipsa via e-post
 • Öka textstorleken
 • Permalänk
 • Läsarreaktioner
 • Bli först att kommentera!

Annonser