Urvackert! Klockor som smycken

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Floral, Graff Diamonds. Floral, Graff Diamonds.

Ett komplicerat urverk format som en diamantprydd blomma … En urtavla som gömmer sig bakom en svart opal.  Klockor kan vara så mycket mer än tid. Som smycken helt enkelt. 

Klockinspiration från Baselmässan

På Baselworld presenterades en hel del oemotståndliga smyckeklockor. Just dessa utgör visserligen en egen kategori i klockvärlden, men jag tyckte mig se att klockmärkena generellt ville fokusera på klockan som just ett smycke – efter att i många år ha fokuserat på kvinnors intresse för tekniskt avancerade klockor (eller kanske försökt väcka deras intresse?). Men det behöver ju inte vara någon motsägelse, vare sig det är en klocka med ett komplicerat urverk eller en med ett kvartsur är det kul med lite extra bling och överraskande detaljer. 

 Våra favoriter från Baselworld 2018

 Chanel

Coco inspirerar 

Chanel är inte bara haute couture – utan även haute horlogerie och haute joaillerie.  I Mademoiselle Privé Camélia Skeleton möts dessutom de båda senare. Och Coco Chanel är alltid närvarande som inspirationskälla. Kamelian var hennes favoritblomma  och här  har själva skeletturverket utformats till en kamelia strösslad med diamanter – liksom urtavlan på just den här modellen. Boetten är av vitt guld. 

 Graff Diamonds

Hemligheter 

Den Londonbaserade juveleraren Graff Diamonds utmärker sig alltid, och i år till och med lite extra med nya Secret watch. Det flexibla, diamantprydda (diamanter i olika slipningar) armbandet förvandlas till en klocka genom ett lock som lätt glider över urtavlan. Även den diamantprydd. 

  Chopard

På röda mattan 

Juvelerna ur Chopards Red Carpet Collection brukar ofta synas på Cannesfestivalen (Chopard har sedan länge ett samarbete med festivalen, bland annat  tillverkar man Palm D´Or-statyn), så håll utkik efter denna secret watch. Armbandet består av flera rader fasetterade tanzaniter  (på totalt 235 ct), den stora svarta opalen (på 72 ct) fungerar som ett lock och bakom den döljer sig en urtavla av kalcedon med mönster av snidad pärlemor. Snidad jadeit, turkoser, smaragder och diamanter ramar in det lilla konstverket. 

 Bvlgari 

Slingrande skönhet 

Visst är det rätt lustigt att ormen väcker sådan avsky hos människan – samtidigt som den genom hela historien inspirerat till design? Bvlgaris Serpenti med Tubogasarmbandet  som slingrande omfamnar sin bärares handled är kanske en av de mest ikoniska damklockorna någonsin. I år presenterades flera nya modeller, bland annat denna modell med vitt-, gult- och roséguld. En del storlekar har kvartsur, andra mekaniska. Bvlgari firar för övrigt hundra år av tillverkning av smyckesklockor just i år. 

  Omega

 

Feminina detaljer 

Omega Trésor är inte en smyckeklocka i egentlig mening  – men ett bra exempel på att de stora klockmärkena gärna lägger till lite extra feminina detaljer på sina damur. Och mycket vacker i mina ögon. Baksidan av boetten har en riktig spegeleffekt och mönster av en blomma. Finns i både stål och guld och så den här med diamanter. Kvartsur för övrigt. 

 Rolex

Och så en klocka för honom …

Rolex nya Daytona med safirer i regnbågens alla färger blev förstås en snackis. Rolex har en lång tradition av fatta in stenar i sina klockor – vilket man i år var särskilt noga med att påpeka. 

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser