Klädsmycken - Sätt guldkant på vardagen!

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Klädsmycken från Saga Melina. Klädsmycken från Saga Melina.

Med smycken såsom broscher och manschettknappar lyfter vi våra vardagsoutfits. Smyckekreationer som fästs på koftor, skjortor, eller till och med en enkel t-shirt, ger en glamourös twist och sätter en personlig prägel på vilket plagg som helst. Låt dig inspireras av skapelserna nedan och skapa ditt egna uttryck med glittrande klädsmycken!

Broscher

Broschen har gjort något av en comeback i smyckevärlden under de senaste säsongerna och går hand-i-hand med broderier och patches som vi sett mycket av på kläder. En ”damig” och utsmyckad stil (tänk maximalism snarare än minimalism!) trendar och användandet av olika broscher, gärna flera stycken samtidigt, är som gjord för denna stil. Broschen kan användas både på innerplagg och ytterplagg; till exempel på kavajer och kappor, för att addera lite extra glans och något som känns eget och personligt.

Brosch-Ole-Lyngaard

axelbrosch-Ebon-Li

Saga-Melina

 

Knappsmycken

Vinnaren av Precious Talent of the Year - Sanna Grannas med märket Runa, har skapat ett nytt sorts smycke som fästs ovanpå en skjortknapp. Hon ville erbjuda sina kunder ett sätt att berätta en historia och förändra sitt personliga uttryck på ett subtilt sätt. Ni kan läsa mer om Runa här!

RUNA

 

Knappsmyckena är ett enkelt och diskret sätt att göra något mer av en sofistikerad och klassisk skjorta. Använd olika färger på skjorttyget och smyckets metall för att skapa olika effekter; ton-i-ton eller spännande kontraster!

Kragar och Manschetter

Klädsmycken inspirerade av kläder! Kreationerna i Isabel Lennses kollektion ”Collar” tar sig formerna av skjortkragar och -manschetter. De kan användas tillsammans med just en skjorta   och bäras ovanpå skjortans egen krage eller ärmslut, eller tillsammans med en enkel tröja och på så sätt imitera en skjorta som kikar fram under en pullover. 

Isabell-lennse-armband-cuff

 

Collar-Isabel-Lennse

Manschettknappar

Manschettknappar är ett klassiskt smycke som främst bärs av män. Som damsmycke har manschettknapparna fallit lite i glömska och de kan upplevas som lite väl gammaldags eller traditionella. Vi blandar gammalt med nytt och i uppdaterade versioner av detta smycke ser vi olika motiv, färgsprakande ädelstenar, och gnistrande diamanter. Precis som knappsmyckena  ovan kan manschettknapparna ge olika uttryck när de kombineras med olika tyger och material.

Manschettknappar-Hartmanns

 

Endast fantasin sätter gränserna och även andra smycken än de som är gjorda för att användas till kläder går att leka med och använda på annorlunda sätt. Ett örhänge kan fästas i snibben på en skjortkrage, ett långt halsband kan hängas på nya sätt, och ett armband kan gästspela som ankellänk tillsammans med ett par snygga skor. Släpp lös kreativiteten och testa dig fram!

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser