Det nya svarta

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Från vänster: ring från Engelber, ring från Isabel Lennse Från vänster: ring från Engelber, ring från Isabel Lennse

Användningen av diamanter i olika färger blir allt vanligare och den traditionella, vita diamanten får ge utrymme för stenar i toner av champagne, brunt, rosa, och gult. Mest iögonfallande är dock de svarta diamanterna som blivit ett populärt inslag i smyckevärlden. Som enskild sten eller tillsammans med andra ädelstenar pryder de allt från tunna halsband till förlovningsringar. Nedan finns tre inspirerande exempel på hur svarta diamanter kan användas i smycken!

Svart som natten

I dessa smycken är det de svarta diamanterna som står i fokus och beroende på deras storlek, fattning, och slipning ger dessa stenar olika uttryck. De mörka, gnistrande stenarna skapar en avskalad och sofistikerad känsla som får en mystisk twist i sensuella silhuetter. Svarta diamanter kan även uppfattas som lite råare i sitt utseende än vita diamanter och passar perfekt i både unisex- och herrsmycken.

Halsband-från-Casato

 

Mängder av små, svarta diamanter i pavéfattning (som i ringen nedan från Engelbert) bjuder på en modern, urban atmosfär. Isabel Lennse vänder de svarta diamanterna uppochner och skapar punkiga spikes.

ringar-från-Engelbert-och-Isabel-Lennse

Svarta diamanter + färgsprakande ädelstenar!

Den svarta diamanten är i sig en fantastiskt spännande sten, men gör även ett utmärkt jobb när den kombineras med ädelstenar i olika starka färger. Tillsammans med röda och orange stenar, som till exempel rubiner, skapas en eldig och passionerad känsla i smycken som cocktail-ringar och droppformade örhängen. Ädelstenar som drar åt det bruna hållet får ett jordigt och organiskt uttryck. Blå, lila, och rosa stenar --främst i mjuka cabochon-slipningar-- ger futuristiska och gåtfulla vibbar när de sällskapas av svarta diamanter. Opaler, oavsett färg, har ett övernaturligt och surrealistiskt skimmer som träder fram mot en svart botten. Svarta diamanter skapar en skarp kontrast som framhäver regnbågens alla färger.   

Ring-från-Mattioli

Svartvita kontraster

Det är inte bara i kombination med starka färger vi ser skarpa och spännande kontraster.  Den svartvita looken är en växande smycketrend som vi kommer se mer av kommande säsonger. Svarta diamanter som samsas med klassiska, vita diamanter resulterar i en modern och grafisk känsla, speciellt tillsammans med vitt guld.

Halsband-från-de-Grisogono 

Förutom att kombinera svarta och vita stenar i samma smycke är det också populärt med smycken med vita och svarta diamanter som kan staplas och matchas, till exempel tunna armband eller ringar, och på så sätt skapa samma effekt.

Armband-från-Engelbert

 

Oavsett om man väljer att låta de svarta diamanterna spela huvudrollen eller låta de glänsa ihop med andra stenar är en sak klar - det nya svarta är här för att stanna!

Vill du läsa mer om svarta diamanter så spana in den här artikeln!

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser