Läskigt snygga smycken till Halloween - Aurumforum

Läskigt snygga smycken till Halloween

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Mörkret har fallit och vi närmar oss höstens och vinterns högtider och fester. I den här artikeln bjuder vi på en samling smycken där vackra ädelstenar och diamanter träder fram i skrämmande motiv och mystiska silhuetter!

Först ut på tur av vinterhalvårets fester är Alla helgons dag och Halloween då vi minns och firar de som lämnat oss. Förr i tiden trodde man att de dödas själar återvände till jorden natten till Halloween (som är en lånetradition med ursprung från Irland), men idag har vi en lite mer avslappnad inställning till denna tradition - vi klär ut oss till skrämmande karaktärer såsom zombies och vampyrer och går på fest! Det okända inspirerar oavsett om det är i form av mörka och dunkla skogar tagna ur fablernas värld, magi och övernaturlighet, eller symboliska motiv som till exempel dödskallar.

Halsband-från-Daniela-Villegas

 

Djur och insekter; ormar, spindlar, fladdermöss, och katter, hör Halloween till och blir till vackra smyckemotiv. I kombination med temat story-telling, som genomsyrat stora delar av smyckemarknaden de senaste säsongerna, finner vi kreationer som tagna ur gamla sagor och fabler. Mystiska hybriddjur är även det något att hålla ögonen på för den som söker efter något annorlunda. Vingar, klor, fjädrar, horn, och huggtänder är andra djur-inspirerade motiv vi gärna smyckar oss med.

 Ring-från-de-Grisogono

 

I den mörka, djupa skogen finner vi inte endast levande varelser av olika slag utan även  växtlighet. I mörka metaller och bearbetade ytor ser vi kvistar, grenar, och törnar som slingrar sig runt armen eller fingrarna. Stilikonen nummer ett är ett mystiskt skogsväsen eller  en gnistrande älva!

Örhängen-från-Kiros

 

Dödskallen är en klassisk memento mori-symbol som påminner oss om vår dödlighet och adderar ett lager av rock’n’roll till vilken outfit som helst - Halloween eller ej. Oxiderad metall tillsammans med mörka ädelstenar som onyx eller svarta och grå diamanter utstrålar en tuff och hård känsla, medan färgstarka ädelstenar såsom rubiner och safirer i olika toner skapar en gladare framtoning som för tankarna till den mexikanska traditionen Día de los muertos (”De dödas dag”).

Halsband-från-Bergsøe

 

För den som satsar på en klassisk häxutklädnad eller influeras av något annat övernaturligt finns det en uppsjö av förtrollande smycken som tillför lite extra magi. Kristaller, opaler, och månstenar har ett speciellt skimmer som skapar en gåtfull och fängslande utstrålning. ”Shakers”; hängsmycken med lösa kristaller eller diamanter, påminner om flaskor eller kapslar innehållandes trolldryck eller magiskt glitter och blir allt populärare.

Örhängen-från-Lydia-Courteille 

 

Symboler i olika former är ett perfekt komplement för att fånga känslan av mörk mystik. Vi ser ögon, stjärnor och månar, pilar, och även mer abstrakta symboler. Vi blickar också bakåt i historien och inspireras av en gotisk stil med religiösa symboler och speciellt krucifix. Silhuetterna influeras även de av en romantisk, nostalgisk estetik.

Från-vänster--ringar-från-Dionea-Orcini-och-Valentino

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser