Pärlspecial!

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Bergsøe Bergsøe

Nu vänder vi strålkastarljuset mot pärlor och pärlsmycken. Sedan Victoria and Albert Museum i London hade utställningen "Pearls" (september 2013 - januari 2014) har pärlor blivit en av de starkaste smyckestrenderna, och det är en trend som fortsätter att växa.

Pärlsmycken blir allt mer populära och märken och designers som vanligtvis inte använder sig av pärlor inkluderar det i sina nya kollektioner. Idag erbjuder pärlornas värld något för alla; från klassiska pärlhalsband till piercingsmycken.

Romantisk Nostalgi

Vi vänder blicken bakåt i tiden och finner inspiration i 1600-, 1700-, och 1800-talet. Tankarna förs till porträtt av kungligheter och adel. Dessa pärlsmycken besitter en klassisk karaktär och romantisk känsla som får en djärv och lyxig update i form av stora och praktfulla silhuetter såsom breda armband och choker-halsband, cocktail-ringar, och droppörhängen. Vita pärlor är populära i denna kategori men vi ser även en stor del crèmefärgade pärlor och pärlor i olika toner av rosa.

Pärlor-romantisk-nostalgi

Barockpärlor

Barockpärlor kallas pärlor med en oregelbunden och ojämn form. De ger ett mjukt och organiskt intryck och en viss känsla av autenticitet. Lagret av pärlemor är tjockare hos barockpärlor än hos runda pärlor vilket ger de en hög nivå av glans. Oregelbundna Tahiti- och Söderhavspärlor är de mest värdefulla barockpärlorna även om priset generellt sett är lägre på barockpärlor än på runda. Att kombinera barockpärlor av olika storlekar och unika former ger en spännande, levande effekt.

Pärlor-Barockpärlor

Moderna och Enkla Silhuetter

Mycket har hänt i pärlsmyckenas värld de senaste åren och det finns nu en uppsjö av designers, smyckesmärken och smyckesmeder som använder pärlor i mer edgy, moderna kreationer. Runda pärlor i vitt, grönt, och mörkgrått kombineras med sfäriska motiv i olika metaller (både med och utan diamanter) i halsband och armband, de syns i ringar som staplas på varandra, hänger från ultratunna lariat-halsband, och dinglar från både framsidan och baksidan av örsnibben.

Pärlor-moderna-och-enkla-silhuetter

 

Kroppssmycken

Pärlor tar mer och mer plats i olika sorters kroppssmycken. De täcker hela armar och händer, klättrar upp längs örsnibben, sitter i håret, och bärs utanpå kläderna i form av kroppskedjor. Vi ser även fler piercingsmycken —både äkta och fejk— med pärlor. Resultatet blir en mix av en klassisk atmosfär och futuristisk punk-känsla; tradition blandas med innovation i ett spännande och skimrande möte.

Pärlor-kropssmycken

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser