Precious 2017 - guld, glitter och glamour!

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)

Tre mässdagar susade förbi i raketfart när Precious Jewellery and Watch Fair ägde rum i helgen. Den exklusiva branschmässan bjuder på spännande utställare, intressanta föredrag och montrar av hög klass.

På Precious finns något för alla som jobbar inom ur- eller smyckesvärlden, inte minst inspiration och ögongodis. Den inköpssugne kan gotta sig i alla kategorier; ädelstenar och pärlor, fine jewellery och exklusiviteter, modesmycken och bijouterier, verktyg och maskiner samt klockor i alla prisklasser och modeller. För att inte tala om utförsäljningarna av både smycken och stenar. Den kunskapssugne kan, utöver alla intressanta möten, gå på spännande föredrag och workshops. 

Montrarna håller en allt högre klass för varje år som passerar, vilket också bidrar till en härlig stämning!

Många nyheter på mässan

Något av det roligaste med mässa är ju att se alla nya kollektioner och hitta det där unika som överraskar.

En utställare som drog ögat till sig i år var Langaeble. Maria Axelqvist har tagit statement-smyckena till nästa nivå med kollektionen "My statements" som lanserades på mässan. Bäraren fäster nämligen sitt dagliga budskap i smycket; det kan vara sitt namn, en inköpslista eller varför inte ett foto.

– Ena dagen kanske man vill skrika åt världen att dra åt skogen. Nästa dag vill man ha ett vackert tyg som dekorerar, säger Maria.

DSCF0239

 

Peppade utställare visar upp sina kollektioner

300 utställare från elva länder delade Stockholmsmässans lokaler. För de flesta utställare är det en självklarhet att ställa ut på Precious och möta kunderna. En av dem är Melani Nevrkla på Studex. De ställde i år ut för tredje året och Melani är minst sagt peppad:

– Jag älskar allt med mässor! Jag älskar att förbereda inför mässan, att packa ner, att packa upp, att möta kunderna, att jobba intensivt, att packa ihop en mässa och att till slut skicka ordrarna! Så självklart är vi med på Precious, det är ju den nordiska branschens höjdpunkt!

DSCF0603-2

  

Föredrag och workshops

Sara Winters trendföreläsning var som alltid inspirerande och lockar många åhörare.

Gemmologernas Riksförening arrangerade workshops för den som ville få en inblick i ädelstenarnas komplexa värld. Den nyfikna fick lära sig tips på hur man kan se om en ädelsten är en diamant eller inte, vilket lär bli en allt större utmaning i samband med de syntetiska diamanternas intåg. Det är ett ämne som diskuterades flitigt inte minst i föredragsrummet.

DSCF0609-2

 

Aurumforum höll också ett föredrag tillsammans med NSG som handlade om vad som får marknadsföras som guld i Sverige.

Besökarna verkar nöjda

Bo Prahl, Prahls Guld och Juveler, med fru har åkt till Stockholm från Malmö för att titta på vad mässan har att erbjuda.

– Det är en trevlig mässa! Jag har bara varit här en gång tidigare och det var ett bra tag sedan nu. Jag har faktiskt mest kollat in verktyg till verkstaden, säger Bo Prahl som är guldsmed.

DSCF0546

Precious Gala Dinner

Det var härlig och förväntansfull atmosfär när Precious Gala Dinner gick av stapeln under lördagskvällen. Innan Alcazar bjöd på discoshow delades fyra storslagna priser ut. Om galakvällen och de fyra vinnarna kan du läsa om här: Glittrig galakväll med prestigefylld prisutdelning

Bilder från den festliga galakvällen finns på Aurumforums facebooksida

PreciousGalaDinner

Mer mässrapportering

Självklart slutar inte vår mässrapportering här! Vi har bland annat tagit tempen på årets spännande Precious Talents, så håll utkik! 

  • Text:
  • Bild:Jennifer Pålsson

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser