Gamla broscher blev till ny bukett

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Gamla broscher blev till ny bukett LEYA Photographers

När Cherrie Coutts skulle gifta sig valde hon bort den traditionella brudbuketten. I stället blev det en egen variant som tog ett år att tillverka, väger två kilo och utgörs av inte mindre än 200 broscher. 

– Jag är ingen ”blomtjej” så jag började se mig om efter alternativ och hittade buketter gjorda av broscher på Etsy (en webbutik för olika typer av hantverk, reds. anm.). Men eftersom dessa var ganska små och kostade hundratals dollar bestämde jag mig för att göra en egen.

Cherrie Coutts, som ursprungligen är från Australien, lät dem bland familj, släkt och vänner som inte kunde vara med på bröllopet här i Sverige, bidra med varsin brosch. Och buketten som blev till genom de insamlade broscherna blev ett sätt även för dessa att bidra och delta. Utöver bidrag från släkt och vänner hittade Cherrie också broscher i antik- och vintagebutiker, och det var viktigt att de hade motiv med tydliga symbolvärden.
– En av broscherna föreställer exempelvis en golden retriever (det var min golden retriever som, i min pappas ställe, gick bredvid mig fram till min blivande make under vigseln), det var också en kamera (jag är fotograf) och ett ankare (eftersom vi gifte oss på en båt).

Genom mångfalden i buketten fick Cherrie in traditionen om att bruden ska bära ”något gammalt, något nytt, något lånat och något blått” under vigseln. 

– Min mormors antika brosch fick representera ”något gammalt”, min golden retriever var något nytt, en brosch från min svärmor var något lånat och en blå sjöhäst fick representera ”något blått”.

CL portrait web-190

 

Eftersom hon ville att buketten skulle vara stor och pampig tog det lite tid att få ihop tillräckligt många broscher – närmare bestämt ett år. Och i början, innan hon visste riktigt hur hon skulle gå tillväga för att få till det, tog hon hjälp av instruktionsfilmer på You Tube-filmer signerade personer som hade gjort liknande kreationer.
– Men man ska tänka på att det tar mycket längre tid och kräver mer tålamod än vad man först tror, menar hon.

Inspirationen då, var kom den ifrån? Är alternativa brudbuketter en trend i andra delar av världen?

– Jag hade sett något liknande i en bröllopsbutik i Australien men jag tror inte att det är någon direkt mainstream-trend. Men däremot verkar det vara rätt poppis i pyssliga ”do it yourself”-kretsar i USA.

 

 • Text:
 • Bild:LEYA Photographers

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
 • Gäst - Fatima

  Nu blev jag verkligen inspirerad till min egen brud bukett som jag sitter och planerar för fullt!

  0 Gilla
 • Lycka till, Fatima! Höra av dig om du behöver lite tips eller råd med det!

  0 Gilla
 • Hej!

  Jag är så nyfiken så jag måste fråga hur du har gjort när du satte ihop själva buketten? Jag har nämligen själv samlat ihop broscher som jag vill göra till en bukett så jag undrar, hur gjorde du? Vad använde du för material och verktyg etc?

  Jag är så tacksam för svar!

  MVH
  Natalee

  0 Gilla
 • Hej Natalee, om du email mig kan jag förklara för dig hur jag gjort. :-)

  cherrie @ cherriecouttsphotography.com

  0 Gilla
 • Gäst - Brandon

  That scientists should prolong tracking football players after retirement to experience if stronger links can be found. http://www.disciplekit.org/members/istrefa/

  0 Gilla
 • Gäst - John

  Significance that the full digit of deaths in the investigate was too deficient to regulation unserviceable that the results could be due to chance. http://constitutionnetwork.com/members/istrefa/profile/

  0 Gilla

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
 • Skriv ut
 • Tipsa via e-post
 • Öka textstorleken
 • Permalänk
 • Läsarreaktioner
 • 6 kommentarer

Annonser