Alla hjärtans dag på ingång

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Alla hjärtans dag på ingång

Dagen då vi ska visa vår kärlek lite extra är snart här. Byt ut chokladen och blommorna till en present som består.

Alla hjärtans dag har firats ända sedan romantiken. Då var det firandet av helgonet Valentinus som var i fokus den 14:e februari. Idag är det en dag att hylla kärleken på, och ge bort fina gåvor.

Köp en present som består

Den vanligaste valentin-gåvan är röda rosor. Faktum är att det köps så många röda rosor över Alla Hjärtans Dag att de tar slut hos blomsterhandlarna (över 4 miljoner rosor!).

Rosor i all ära. Men det finns så mycket mer personliga gåvor att visa sin uppskattning med, och som dessutom lever vidare efter ett par veckor. Ett silversmycke, till exempel,  behöver inte kosta mer än en fin bukett blommor och består i flera år, istället för flera dagar.

Ett smycke är även ett fint sätt att påminna om en speciell stund. Alla som någon gång har fått ett smycke som gåva, vet hur mycket känslor som kan ligga samlade i det specifika smycket.

Hjärtslipade stenar eller ingraveringar

Det är tanken som räknas på Alla hjärtans dag. Och då är det väl bra att tänka till lite extra? Hjärtformade ädelstenar i alla färger är en fin present att överraska med och kostar runt 500-lappen och uppåt. Stenen kan sedan sättas in i ett valfritt smycke. Ett armband med en fin gravering är ett annat bra tips. 

Hjrtformad granat 276pxBl delsten hjrta

 

Till honom

Traditionen brukar säga att det är mannens uppgift att uppvakta. Men vi på Aurumforum tycker att alla ska uppvakta! 

Generellt sett så bär de svenska männen för lite smycken. Så visa förslagsvis din uppskattning med ett läderarmband, en silverlänk eller ett par fina manschettknappar. Ha din partners stil i åtanke och ge det som passar honom bäst.

Missa inte vår Alla hjärtans dag-tävling

På Aurumforum vill vi hjälpa till att sprida kärlek. Vi har därför en tävling där du kan vinna ett halsband i 18K rött och vitt guld, värt 7500 kr. Halsbandet är tillverkat av Guldsmed Björn Nilsson i Kristianstad, en av Sveriges främsta guldsmedsbutiker.

Här hittar du tävlingen

Hjärthalsband i 18K rött och vitt guld.

 

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 2 kommentarer

Annonser