Årskrönika 2016

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Årskrönika 2016

Under 2016 har vi fortsatt att vara en inspirerande och intressant kanal för alla smyckesfantaster runt om i Sverige. Vi har tagit tempen på mässor och trender, bevakat nyheter och fått ta del av många inspirerande historier.

2016 lider nu mot sitt slut och vi vill passa på att ta en stund och titta tillbaka på året som gått. För även om det känns som året rusat förbi oss, har vi hunnit med en hel del. En höjdpunkt varje år är Precious-mässan, där vi får träffa så många trevliga personer från hela landet. Våra mässrapporter från mässan är alltid populära och så även detta år när vi skrev om Precious Fair – Mässan med guldkant. Under året har vi också hunnit besöka Inhorgenta och Basel.

EmmaIsraelsson smycken

 

Utöver att fylla onlinemagasinet så har vi detta år lagt mycket tid på vår fysiska tidning. Under 2017 kommer vi nämligen att ge ut två nummer, ett i februari och ett i september. Det har varit en stor efterfrågan, och jag hoppas att ni kommer att uppskatta tidningen!

En nyhet online är Månadens Hantverk, en artikelserie där vi en gång i månaden kommer att lyfta ett handtillverkat smycke, som på ett eller annat vis är unikt – och enastående!

Årets mest lästa 

Årets överlägset mest lästa artikel online är Put a ring on it – så ska förlovnings- och vigselringarna se ut 2016 där vi grävde fram smyckestrenderna för det kommande året.

Guldsmedshuset-sävedalen-kombinerade-ringar

 

Det är roligt att just denna är mest läst eftersom det tyder på två saker:

  1. Brudparen tänker mer på trender och unika smycken.

  2. Guldsmeder vill inspireras och se vad som är nytt.'

Jag tror och hoppas att vi ser en framtid där personliga och unika ringar står i fokus. Vi har börjat trötta på det massproducerade och vill samtidigt vara ”bra” konsumenter, det är något som banar en väg för egendesignade smycken hos en lokal guldsmed.

Viktiga ämnen i rampljuset

Vi fortsätter att försöka sätta ljus på viktiga ämnen och frågor. Vi jobbar för att öka kunskapsnivån om smycken i Sverige, och försöker skriva artiklar som uppskattas både av smyckestillverkare och slutkund. Så till er i branschen passar jag på att slänga in en liten uppmaning till att dela vidare artiklar, vi behöver hjälpas åt för att nå ut med rätt information.

Vi skrev bland annat nyligen om skillnaden på naturlig och syntetisk diamant, som blivit en het fråga i smyckesbranschen.

7ced67c0d648122bcae10129de981341 L-2

En annan fråga vi lyfte under året var: Vad får säljas som guld i Sverige? Här tog vi reda på vad som enligt lag får klassas som guld och vad reglerna säger om marknadsföring av bijouterismycken.

c1a11e28afb03c9d81c096faa0a5ce8e L-2

Inspirerande intervjuer  

Året har också bestått av trevliga möten och intervjuer. 

 En tjej jag blev väldigt nyfiken på i våras var Linnéa Eriksson när ett gäng färgsprakande bilder på spraymålade smycken dök upp i vårt galleri. Linnéa är en trevlig och driven tjej som har siktet inställt på en karriär som kombinerar smyckeskonst och guldsmide.

4.-Search-Linnéa-Eriksson

 

En annan inspirerande historia hittar vi i gjuteriet och smedjan Svema Guld & Silver. Många känner igen det anrika företaget och har kanske dessutom jobbat med dem i årtionden. Entreprenörerna Victor och Isabella tog över företaget för snart 2 år sedan och artikeln blev väldigt populär.

3f4808b525a42a0bb340252b3c0de1d3 L 

Mot ett spännande 2017

2017 kommer bli en spännande år för oss på Aurumforum - och självklart för alla våra läsare. Som nämnt ger vi ut två nummer under 2017 men den kanske största nyheten är att Årets Guldkorn kommer tillbaka i vår. Detta ser vi fram emot och extra roligt är det eftersom tävlingen kommer få ett rejält lyft. Vi längtar tills tävlingen lanseras och vi lovar - mer information följer i början av nästa år! 

Vi ses 2017,

Gott nytt år! 

  • Text:

Relaterade artiklar (efter tagg)

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 2 kommentarer

Annonser