Kurt Ribbhagen väljer Hagertys silverputs

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Victoria Astudillo, Carolina Tüür, Jan Ribbhagen och Maria Unnerbäck. Victoria Astudillo, Carolina Tüür, Jan Ribbhagen och Maria Unnerbäck.

I samarbete med Hagerty och NSG

Drar du dig också för att använda dina fina silverbestick för att du inte orkar putsa dem? Personalen på antikhandeln Kurt Ribbhagen har valt att använda Hagertys silverputs:

– Att putsa silver med Hagertys produkter är väldigt smidigt, jag brukar jämföra det med att handdiska, säger Carolina Tüür, gemmolog på Ribbhagen. 

Annonshagerty miljo 766x480 Missa inte NSG:s julkampanj på Hagertyprodukter!

Silverputs för alla Ribbhagens skatter

Den anrika butiken Kurt Ribbhagen på Birger Jarlsgatan i Stockholm är ett måste för alla smyckes- och antikvitetsfantaster. Att kliva in genom dörrarna är som att transporteras till en svunnen tid – full av glitter, glamour och historia. Det går inte att sluta titta på alla spännande saker, och det känns lite som att du besöker en excentrisk farmor som sparat alla sina skatter.

2018-11-06 14.30.46-red 

Carolina Tüür, gemmolog som tillsammans med Jan Ribbhagen även är expert på Antikrundan, visar runt och berättar om alla vackra och udda föremål. 

 – Jag blir aldrig blasé. Man får se så fantastiska saker i det här jobbet, säger Carolina.

2018-11-06 14.38.47-red

 

2018-11-06 14.33.31-red

 

Carolina tar fram en kanna från 1600-talet med en otrolig detaljrikedom i dekorationen. På toppen tronar även en vinglig liten farbror som verkar vara lite på lyran. 

2018-11-06 14.33.51-red

 

Kurt Ribbhagen har man valt att specialisera sig på antikt silver och antika smycken. Butiken köper, säljer, omarbetar och gör nytillverkningar av silver, guld och juvelarbeten. Kompetensen in-house är stor. 

Hagertys silverputs till kunderna

Med alla stora silverföremål, som alltid ska gnistra, blir det så klart en hel del putsning och rengöring för personalen. Och Ribbhagen har valt Hagertys silverputs både till sig själva och till sina kunder.

2018-11-06 14.52.07-red

– Vi är riktiga storkonsumenter och gör en större beställning från NSG var tredje månad ungefär. Det vi både använder och säljer mest är Silverpolish och Silver gloves. Handskarna är kraftfulla och en riktig favorit för att komma åt i intrikata designer, säger Maria Unnerbäck, säljare på Kurt Ribbhagen. 

2018-11-06 14.54.52-red

Använd dina silverbestick ofta

Ribbhagen erbjuder även kunderna att lämna in sina silverföremål för putsning och brukar skicka med en flaska Hagerty Silverpolish till dem.

– Det är en enkel men mycket uppskattad gest, säger Victoria Astudillo, gemmolog på Ribbhagen.

Hagertyprodukterna står synligt skyltade bakom disken och säljarna berättar alltid om dem när en kund köper silverföremål. 

 – Många undrar om det inte är jobbigt att putsa silver. Men jag skulle jämföra det med att handdiska något. Och ju mer du använder ditt matsilver desto mindre behöver du putsa det, avlutar Carolina Tüür.  

Behöver du silverputs? Just nu har NSG en kampanj med 15 % på allt från Hagerty. 

Intresserad av antika smycken? Läs mer om Marie Antoinettes juveler här. 

 

  • Text:
  • Bild:Eleonor Björch Lowe

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser