Kalman Hafner – 50 år som leverantör till guldsmeder

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Jubileumsring i guld och diamanter. Jubileumsring i guld och diamanter.

Flexibilitet, snabba leveranser och hög kvalité har varit det tyska ädelmetallgjuteriet Kalman Hafners recept för framgång. I år firar de 50 år som leverantör till guldsmedsbranschen. Robin Hafner, vd på Kalman Hafner, berättar om hur jubileet firas, om den unika jubileumsringen och om vikten av att hänga med i teknikens utveckling.

1967 grundade Kalman Hafner ädelmetallgjuteriet med samma namn i Pforzheim (i folkmun kallad ”Guldstaden”) i Tyskland. Idag är det Robin Hafner, Kalmans son, som styr skutan och intill honom jobbar Victor Hafner, bror till Kalman. De har kunder i cirka 20 länder. År 2016 levererade de till fler än 1 000 kunder, varav över 150 var från Sverige.

RobinHafner-KalmanHafner

 

Grattis till 50 år! Vad är era största styrkor?

– Vi är väldigt flexibla vilket innebär att vi alltid kan anpassa oss till våra kunders önskemål och krav samt att leverera produkter av hög kvalitet i rimlig tidsram.

Det känns som att ni ständigt ligger i framkant när det kommer till ny teknik. Har detta hjälpt er framgång? 

– Att vara närvarande vid mässor för att undersöka den senaste utvecklingen samt testa nya maskiner och tekniker har alltid hjälpt oss att förbättra våra färdigheter. Att delta i de tekniska framstegen stödjer till viss del tillväxten och hållbarheten.

Hur ska ni fira?

– Vi firar företagets födelsedag med våra anställda. Utan deras engagemang och hängivenhet hade vi inte varit där vi är idag. Så det blir en dagstur till en trevlig del av Tyskland som avslutas med en härlig middag.

Berätta om er jubileumsring! 

– Vi ville skapa en ring som visar en viktig del av vår gjutningsprocess. Vi valde det ögonblick metallen hälls i en kolv, eftersom det kanske är den mest spektakulära delen av produktionen – och kanske också den svåraste.

 

Ringträd-KalmanHafner-gjutning 

Läs intervju med Robin Hafner från 2014.

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser