Linn Granell är Årets Guldkorn 2017

Betygsätt den här artikeln
(5 röster)
Linn Granell är Årets Guldkorn 2017

Linn Granell utsågs till Årets Guldkorn 2017 igår kväll under Precious Gala Dinner!

Igår kväll under pompa och ståt utsågs Linn Granell till Årets Guldkorn 2017. Det var en glad vinnare som fick ta emot utmärkelsen inför hela den svenska ur- och smyckesbranschen.

– Det känns helt fantastiskt, jag känner mig otroligt ärad och glad! Sade en lycklig vinnare.

Hennes vinnarbidrag är ett par örhängen som visar förändringen som sker i naturen - allt på samma gång.

Juryns motivering

Deltagaren har en genomtänkt idé som knyter an till temat på ett tydligt och kreativt sätt. Örhängena är både vackra och tilltalande med en fin formkänsla och en unik lekfullhet.

Det är ett väl utfört hantverk och i designen hittar vi en tillgänglighet som väcker intresse för hantverket. Sist men inte minst tror vi att det är en säljbar produkt till en modemedveten konsument.

Linn-Granell-Örhängen 

JURY Årets Guldkorn 2017

Jesper Blomquist – ordförande i Stockholms Guldsmedsmästare Förening. Silversmed & guldsmed. Tillverkar (utöver smycken) mycket corpusföremål. 

Jenny Fors Gentele – Guldsmed med yrket i blodet - Här möter traditionellt hantverk ett modernt tänkande i form av CAD-skisser, sociala medier och nytänkande.

Stig Granlund – Guldsmed med gedigen erfarenhet från branschen. Kämpar på olika sätt för att bevara guldsmedens status och är bland annat med i Designforums arbetsgrupp.

Kina Andersson – Journalist som i många år bevakat smyckesbranschen. Med otaliga mässbesök i ryggen och möten med designers från världens alla hörn har hon inspirerat oss med sin syn på smycken.

Lars-Yngve Johansson – Specialist på antikviteter och smycken. Brinner för att återvinna och återbruka smycken. Expert i SVT:s Antikrundan och är dessutom guld- och silversmed i grunden.

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser