Årets Guldkorn kommer tillbaka – i ny tappning

Betygsätt den här artikeln
(1 Rösta)
Årets Guldkorn kommer tillbaka – i ny tappning

Nu kan vi äntligen berätta att Årets Guldkorn, tävlingen för unga och talangfulla guld- och silversmeder, kommer tillbaka i höst igen.

Tävlingen, där vi söker efter unga talanger inom guld- och silversmide, har varit ett populärt inslag i branschen de senaste två åren. Nu är det alltså bestämt att Årets Guldkorn kommer tillbaka för tredje året i rad.

Mycket kommer att vara sig likt, till exempel att tävlingen börjar med en skiss samt att alla under 30 år, oavsett utbildning eller erfarenhet, får ansöka.

1:a pris är även i år hela 25 000 kr. Men i år finns det mycket mer att hämta på prispallen som är uttökad så att alla tio deltagare får pris.

I år kommer bedömningen också att te sig lite annorlunda, även om deltagarnas process är densamma. Alla tio förverkligade bidrag kommer i år att bedömas av expertjuryn. Anledningen är att vi vill ge juryn en tyngre röst. Men med det sagt så kommer inte omröstningen på Aurumforum.se att upphöra.

Årets tema kommer att avslöjas i samband med Preciousmässan den 4 september. Samtidigt som temat avslöjas kommer vi också att informera om fler detaljer och viktiga datum.

Årets Priser

1:a pris:  25 000 kr.

2:a pris: 10 000 kr.

3:e pris:   5 000 kr.

4-10 pris: Hemligt kit

Missa inte utställningen på Precious

Bidragen från Årets Guldkorn 2014 kommer att visas upp i en unik utställning under Precious. I år kommer Aurumforum att ha en egen monter, och det är här mässbesökarna kan beskåda bidragen från 2014. 

Teman och vinnare tidigare år

2014

Tema: Livets Ögonblick

Vinnare: Sofia Bankeström

Sofia Bankeströms kamera i silver 

2013

Tema: Framtiden 2079

Vinnare: Charlotte Lundell

Charlotte Lundells tävlingsbidrag: Ett hårspänne i guld och silver.

 

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
  • Inga kommentarer hittades

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • Bli först att kommentera!

Annonser