Smyckesbutiken SMID/Stockholm slår upp portarna

Betygsätt den här artikeln
(0 röster)
Sofo's nya smyckesdesigners. Fr.v: Jeannette Oldenvi, Rob Grootenboer, Anna Häggström Sofo's nya smyckesdesigners. Fr.v: Jeannette Oldenvi, Rob Grootenboer, Anna Häggström

Igår kväll öppnades dörrarna till en helt ny smyckesbutik i Stockholm. SMID/Stockholm är ett nystartat koncept som drivs av tre unga och drivna smeder som vill visa att saker kan göras på fler än ett sätt.   

Det är en ljus och inbjudande butik på Skånegatan i Stockholm där vi möter tre glada och förväntansfulla smeder. När vi träffar dem håller de på att ordna inför kvällens invigning av SMID/Stockholm och blombuketterna har redan börjat konkurrera om platser i lokalen. 

De tre initiativtagarna till SMID/Stockholm är Anna Häggström, Jeannette Oldenvi och Rob Grootenboer, tre smeder med tre olika bakgrunder. De har känt varandra sedan några år tillbaka sedan de hyrde bänkplatser i samma smedja och efter mycket förarbete har de nu öppnat en ny smyckesbutik i Stockholm. 

– Det känns jättekul! Äntligen! Utbrister Anna när vi frågar om hur det känns inför kvällen och Rob fyller i:

– Vilken känsla att vi nu har öppnat dörrarna. Det har varit intensivt men nu är vi här, säger han.

Med SMID/Stockholm har Anna, Jeanette och Rob försökt att skapa ett unikt koncept och vill visa att det går att göra saker på nya sätt. Här är det tre smeder med tre olika stilar som ska hjälpas åt. Om inte en kund specifikt önskar någon av de tre, så kommer de i den mån det går att dela upp arbetet. De kommer även att sälja smycken från andra designers.

– SMID/Stockholm är just nu öppet för alla möjligheter. Vi vill inte jobba som de alltid har gjort i branschen. Detta är till en början ett tak för oss tre men vi vill även sälja andra formgivares smycken, berättar Anna.

– Vi har alla samlat ihop våra erfarenheter från tidigare arbetsplatser och funderat kring vad som är bra och minde bra. Vi vet vad vi gillar och vad kunderna gillar, så det har vi nu slagit samman till vad vi tror är ett bra koncept. Så nu ska det bli jättekul att komma igång, säger Jeanette.  

– Det ska kännas kul att komma hit, instämmer Rob. 

Butiken ligger i en öppen lokal där besökaren kan se smederna jobba i en fräsch verkstad i rummet intill. Anna, Jeanette och Rob har även sällskap av Rebecca Bonaparte som hyr in sig i verkstaden. Det finns ytterligare två platser som går att hyra. 

SMID/Stockholm hittar ni på Skånegatan 70 i Stockholm och butiken kommer att ha följande öppettider:

Onsdag-fredag 11-18

Lördagar 11-16

Sista torsdagen i månaden har de kvällsöppet i samband med ”Sofo night” då hela området öppnas upp. 

 

Länkar:

www.smidstockholm.se

 • Text:
 • Bild:Andreas Johansson

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor
 • Gäst - Söderbönan

  Ska jag absolut besöka ! Undrar om det bara är ädlametaller som dom jobbar med.

  0 Gilla
 • Hej Söderbönan!
  Vi jobbar främst med ädelmetaller men järn
  förekommer också i kombination med ädelmetall.
  Kom förbi och säg hej!
  /Jeannette

  0 Gilla

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
 • Skriv ut
 • Tipsa via e-post
 • Öka textstorleken
 • Permalänk
 • Läsarreaktioner
 • 2 kommentarer

Annonser