Välkommen till forumet!

Här ska frågor, dialog och diskussioner om allt ifrån vigselringar till smidesverktyg ta fart. Alla som vill ha hjälp eller hjälpa till om smycken eller ädelmetaller är välkomna, oavsett om du är guldsmed, hobbysmed, nyförlovad eller trendspanare. 

På Aurumforum ansvarar medlemmarna själva för vad de skriver i forumet. Läs våra regler.

ring m rosa diamanter, värde? bra köp?

tisdag, 19 september 2017, ktisdag. 09:15
Isabella
Isabella
Ny medlem
0
Hej!

Jag funderar på att köpa en ring, det är en diamantring i vitt guld, 18 k. det är totalt 37 rosa och klara diamanter 0,33 ct. Kvalitet: WSI ca vikt 3,9 gr (se bildbilagan)

Jag undrar vad ni tycker/tror är ett "bra/OK" pris för ringen, dvs ett pris som är tillräckligt lågt för att inte förlora alldeles för mycket på andrahandsvärdet. Jag har inte planerat att sälja den, men undrar ifall det är rimligt pris eller om det är överpris. Jag har nämligen inte så mycket kunskap om rosa diamanter, vad jag har sett så verkar de inte vara så vanliga hos "ordinarie" butiker och juvelerare. Jag undrar också hur populära rosa diamanter är, ligger de mycket högre i värde än klara diamanter?
Jag ser att den kostar mer än andra liknande ringar utan rosa diamanter så jag antar att det är därför, men innan jag lägger ut en summa som för mig är mycket pengar så skulle det vara skönt att veta att det inte är överpris.
Bilagor:
Svar (0)
  • Diskussionen saknar svar
Ditt svar
Hej, Jag tillverkar smycken i silver .925 (men även del i guld), personliga e...
Söker svenskt smyckesgjuteri och smed för mindre tillverkning, något tips?...

Annonser