Aurumforums bloggare

Blogga på Sveriges största onlinemagasin om smycken! Detta en perfekt plats för dig som ska gifta dig, är intresserad av trender eller tillverkar egna smycken. Låt oss ta del av din vardag och dina intressen!

Postad av i Okategoriserat
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 801
 • Anmäl detta inlägg

Vilse i stenjungeln

Efter att ha haft den ena dåliga arbetsgivaren efter den andra, bestämde jag mig för att gå på nya äventyr, på egen hand och på mina egna villkor. Jag såg ett avsnitt av Gemhunters och ett av Game of Stones, sen var jag hooked. Detta ska jag göra, jaga ädelsten, det verkade ju roligt. Naivt styrde jag web-skutan till närmaste återförsäljare av ädelsten för att kolla priser. Jag tänkte, jag måste ha en plan, kan jag få stenarna billigt kan jag göra stora vinster och bli multimiljonär, perfekt, tänkte jag. Nu ska jag bara hitta billiga stenar. Om jag köper Råsten och sen slipar dom, det måste ju vara den bästa planen. Sagt och gjort en slipmaskin införskaffades, Råsten köptes. Samtidigt som allt detta skedde kollade jag runt på alla tänkbara forum för ädelsten och dom potentiella priserna. Jag tyckte jag hade bra koll på allt och allt kändes upplagt för succés . När råstenen anlände tittade jag på den precis som att, var detta verkligen det jag beställde? Otroligt dålig kvalitet på stenen, den såg verkligen inte ut som den gjorde på fotot. Men enligt säljaren var detta vad jag beställt och dom var ju jättefina, tyckte hon. Jaha, det tyckte inte jag men jag slipade skiten ur stenen och fick dom till att skina. Nöjd med mig själv, ut med dom på Tradera och sälj av bara fan. Problemet med svenska ädelstensköpare är att dom har ingen aning om vad värdet är på det dom köper. Så inte speciellt många vet när dom gör en god affär. Tyvärr har vi inte någon speciell ädelstenstradition som så många andra länder, där man mer eller mindre investerar i stenar.

Ja jag ger inte upp jag ska bli rik på att sälja sten, ut med dom på etsy, eBay och allt vad dom nu heter, men vad nu. Här köper ingen alls, vad är det nu då? Konkurrens heter det tydligen, här finns en uppsjö av stensäljare och då dom kinesiska säljarna går inte att konkurrera med, rent prismässigt. Dom är ju billigare än vad jag köpte råstenen för. Suck, stön och uppgivenhet. Jaja jag vänder på bladet och går vidare jag kan alltid samla på stenar, ha en privat samling. Kanske ha en egen webbplats på Facebook eller liknande.

Det är ganska intressant att se så olika uppfattning vi har när det gäller vissa prissättningar. Men för att citera en stensäljare - köp kritiskt, sälj som en optimist.

tack för mig

 

 • Gäst
  Andersson tisdag, 27 oktober 2015

  Så vad händer nu då?? Jobbar du något med stenar? Jag hade funderingar på samma sak men känner att det var komplicerat och svårt.

 • Fredrik. Åkerblom
  Fredrik. Åkerblom tisdag, 27 oktober 2015

  Hej Andersson, jo komplicerat och svårt är det. Men jag ger aldrig upp, det är både min fördel och nackdel. Jag säljer lite på Tradera, men tyvärr inte tillräckligt för att kunna leva av det. Jag har samlat på mig en hel del Råsten som strax ska skickas till professionell slipning. Sen ska dessa läggas ut på Tradera och andra auktionssiter. Kanske vi kan bilda en "gemhunterclub" och ge oss ut i djungeln utan att gå vilse. Jag känner bara att den del som är viktigast är den del som saknas, en stor kund.

Lämna kommentar

Gäst fredag, 18 januari 2019

Annonser