Så smyckar du dig till midsommar!

Betygsätt den här artikeln
(2 röster)
Så smyckar du dig till midsommar!

Vad passar bättre på sommarens längsta fest än blommor i smyckesform?

Dagarna blir längre, nätterna ljusare, och luften varmare. Efter en lång vinter är sommaren äntligen här (nåja) och det är bara veckor kvar till årets folkfest nummer ett; midsommar. Oavsett väder klär vi oss gärna i tunna, ljusa tyger och blommiga mönster när det är dags att dansa runt midsommarstången eller festa loss på matjessill och jordgubbar. I år matchar vi våra midsommarkläder med smycken i form av blommor och blad. Nedan följer en bukett av blomstrande midsommarsmycken där det finns något för alla smaker och stilar!

Enkelt och sofistikerat

Kanske de två orden som faller flest i smaken. Enkla och sofistikerade smycken som ger midsommarklädseln lite extra glans utan att ta över för mycket. Blommans form står i fokus och träder fram i vitt guld eller silver med få eller inga ädelstenar och diamanter. Stilen är klassisk och skandinaviskt avskalad.

Oxiderat-Midsummer-silver-smycke-drakenbergsjölin 

 

Vill man uppdatera uttrycket något och gå åt det modernare hållet passar dessa enkla smycken utmärkt att bära lager-på-lager. Hängsmycken i olika längder samsas runt halsen och tunna ringar i mängder klär fingrarna. Att välja ut ett fåtal smycken kvarstår dock som det mest eleganta alternativet.

Annamaria-Cammilli-2

 

Annorlunda och abstrakt

Blommor som inte riktigt ser ut som blommor. Kreationer som drar åt det mer abstrakta hållet med influenser från den digitala världen är ett bra komplement till en klassisk outfit. Metallen är ofta i färgerna röd, blå, grön, eller mörkgrå. Silhuetterna är annorlunda och moderna som i örhängena nedan vilka är skapade av det brasilianska stjärnskottet Fernando Jorge.

Fernando-Jorge-17

 

 

I håret

Skippa kransen i år och satsa istället på glänsande och glittrande hårsmycken! Gör en slarvig och bohemisk håruppsättning och placera smycket på sidan av hjässan eller låt håret vara utsläppt och pryd huvudet med ett diadem. En låg knut med små blomster-prydda hårnålar är också ett enkelt sätt att ta sig an denna look. 

Special-Piece-Leaves-Hair-JewelleryGiardini-Segreti-Accessories headband-1

 

Oavsett om det består av borstat guld som i kreationen ovan till vänster av Ole Lynggaard Copenhagen eller av glittrande diamanter som i Pasquale Brunis version till höger är hårsmycket ett säkert kort för den som vill sticka ut lite extra. 

För den färgstarka

Den som satsar på en vit klädsel eller som inte kan få nog av mönster i färggranna blommor gör rätt i att smycka sig med ädelstenar. Speciellt blå, rosa, gröna, och gula stenar skapar en härlig sommarkänsla. Att matcha eller låta sina smycken stå i kontrast till klädselns färg ger också ett spännande uttryck. Vad sägs om en lejongul klänning med safirer, eller en rosa utstyrsel tillsammans med rubiner?

Moraglione-7

 

Låt blommorna omfamna kroppen; slingra sig runt armen, klättra upp längs örat, titta fram mellan fingrarna. Flora i Botticellis målning Primavera är den färgstarka midsommarfirarens viktigaste stilikon.

Stefan-Hafner-smycke 

 

Bohemiskt med vintage-känsla

Guld, svärtat silver, och alternativa material såsom emalj ger en skön touch av 70-tal. Dessa smycken passar perfekt till romantiska plagg i virkat och spets. Matcha olika metaller, material och stenar för maximal effekt och en bekymmerslös framtoning.

Nouvelle-Bague-3

 

Armband bärs på överarmen eller staplas på varandra i mängder. Medaljonghalsband får gärna samsas om halsen tillsammans med chokers i läder eller sammet. På fingrarna passar ett stort statement-smycke bäst. I öronen ser vi enkla ringar eller olika örhängen hänga från vardera örsnibb. Känslan i stilen är att den är hopplockad på marknader och basarer; en samling av souvenirer och fynd från världens alla hörn. Mattioli

  • Text:

Helhetsbetyg (0)

0 av 5 stjärnor

Kommentera

Lämna kommentar som gäst

0
villkor.
  • Skriv ut
  • Tipsa via e-post
  • Öka textstorleken
  • Permalänk
  • Läsarreaktioner
  • 1 kommentar

Annonser